Zoals je heel toevallig misschien al wel had opgemerkt is er een nieuw knopje boven aan mijn blog, Portfolio. Hier vindt je mijn portofolio met alle foto´s die volgens mij niet mislukt zijn en daar een plaatsje verdienen. Ik heb mijn portofolio aangemaakt bij portfoliobox.net, mij kun je daar vinden via soitsrose.portfoliobox.net. Je komt bij de foto´s terecht als je op Portfolio klikt.

Vandaag deel ik een paar portofolio´s van echt goede fotograven. Er zitten vooral veel buitenlandse portofolio´s tussen, eigenlijk is er maar 1tje Nederlands. Laten we dan ook maar gelijk met die beginnen.

kimfotografeert
Zij maakt gewoon echt mooie nuchtere foto´s en vaak ook met iets humor. Voor een fotoshoot of bruiloft zou ik haar echt even opbellen. Ik ben haar nog maar net tegengekomen, haar portofolio/blog bedoel ik dan, nu ben ik al helemaal fan.

jamesmiille
Hij is gewoon in één woord geweldig. Bij al zijn foto’s met je een keertje extra kijken voor wat er nu eigenlijk echt gebeurd. Je kent waarschijnlijk Annegien wel van Fetching Tigers, hij doet eigenlijk een beetje hetzelfde en shopt zijn foto’s ook. Echt heel erg gaaf kan ik je vertellen!

majatopcagic
Hier vindt je echt de prachtigste portretten van vooral rossige dames. Gewoon alle foto’s die je daar vindt zijn echt prachtig en geven je echt een zwaar depressief gevoel, dit gaat MIJ in ieder geval nooit zo goed en mooi lukken.

tomschirmacher
Ook hier staan de mooiste portretten en gezichten. De foto’s zelf zijn echt niet extreem bijzonder maar gewoon heel simpel en echt heel erg mooi.

vincentbrod
Zoals je al wel verwacht had kun je ook hier weer hele mooie foto’s vinden. Het zijn niet de meest moeilijke foto’s om te maken. Een beetje een fotograaf kan dit vaak wel maar toch is er iets aan zijn foto’s waarvan ik niet helemaal weet wat het is wat ze extra speciaal maakt.

thewadebrothers
Hier vindt je gewoon echt hilarische foto’s waar echt wat in gebeurd. Portofolio 2 is dan ook wel echt mijn favoriet. Er gebeuren zoveel dingen in één foto waardoor je telkens weer een nieuw detail ontdekt die het beeld nog wat meer versterkt.

Zelf vindt ik portret foto’s vaak gewoon het mooist. Ieder gezicht is weer anders en heeft zijn eigen geheimen. De fotografen die een klein beetje van dat geheim kunnen laten aflezen op een foto, dat zijn dus echte fotografen. Vaak ben ik met portretten het meest snel weg van een zwart-wit filtertje. Vandaag wou ik het eens wat anders doen, wel heb ik het contrast wat versterkt en er wat meer schaduwen ingebracht maar voor de rest is het nog de originele foto. Wel een beetje spannend vindt ik zelf hoor, ik weet niet helemaal wat ik van de foto’s vindt en dan bedoel ik met name hoe ik erop sta.

Gisteren heb ik voor de eerste keer de film Hungergames (deel 1) gezien. Natuurlijk had ik de boeken al wel gelezen maar de film had ik dus nog nooit gezien. Echt om te janken, niet dat het een slechte film is absoluut niet zelfs. Toen Rue dood ging, nee echt serieus is er iemand die toen niet in janken uit barste? Met het boek heb ik het al niet helemaal droog gehouden maar met de film diggelde de tranen gewoon over mijn gezicht. Ik vraag me af of ik deel 2 en 3 nu nog wel moet gaan kijken? Zijn dat ook zulke goede films? Zeg ook alsjeblieft niet dat deze nog verdrietiger zijn want dan gaat het helemaal mis. Ook al was het 3e boek wel echt heel erg zielig op sommige stukjes.

Liefs,
Roos