Na maandag/dinsdag leek het mij een goed idee om eens over voedsel te gaan babbelen. En waar denk je aan bij het woord voedsel? Juist ja, chocolade, chocola en CHOCO! laat ik nou net vorige week naar een chocolaterie geweest zijn om daar met wat vriendinnen een workshop te volgen. Alles wat ik daar heb gecreëerd kan nu eindelijk weer verorberd worden na 24 uur lang niets eten.

Zoals je al wel merk heb ik het allemaal overleefd dat 24 uur lang niks eten. Ook al had ik een klein momentje dat ik echt ontzettend duizelig was en bijna de moed op gaf. Iedereen drong aan dat ik echt wat moest eten maar eigenwijs dat ik ben heb ik dat gewoon genegeerd. Gelukkig kwam ik er snel weer boven op en heb ik nog een paar ontzettend gezellige uren gehad.

Dan nu eindelijk de chocolade creaties van chocolatier Roos. Het was er hartstikke gezellig, wat wil je eigenlijk ook met 9 meiden en chocola?! Als eerste kregen we allemaal een witte pump voor geschoteld. Ter wijl ik al met grote ogen en een kwijlende mond naar de mijne stond te staren legde de man (van wie ik de naam al weer vergeten ben) uit wat we mochten gebruiken en hoe.

 

Even later toen we allemaal klaar waren met onze pump kregen we een lesje Cacao-kunde. Waarin we te horen kregen dat pure chocolade eigenlijk niet eens zo ontzettend ongezond is, het is zelfs goed voor je hart en dat daar 55% of meer cacao in zit. Terwijl er in melk ongeveer 30% cacao zit wat dus eigenlijk best wel weinig is. En in witte chocolade zit gewoon geen cacao maar cacao boter en dat is ongeveer 20%  en is net zo vet als roomboter. Geen witte chocolade meer voor Roos dus, nadat de pump op is natuurlijk.

Nadat we dus wat meer wisten over wat we normaal op eten zonder er te lang over na te denken, gewoon weg om dat het daar te heerlijk voor is. Oké, beloofd ik stop met het jubelen over chocola, chocolade of CHOCO!! Daarna gingen we dus bonbons maken, serieus bonbons die hemelse ronde chocoladeachtige voedsel dingetjes. Nou die gingen we dus maken van een bitterkoekje zo groot als een pepernoot die je moest bedekken met marsepein. Zodra je dat had gedaan mocht je een bakje uitkiezen met bruine / witte vloeistof (chocolade  dus) om die bolletjes te bedekken
.

Dat was dan alweer mijn grote chocolade avontuur van vorige week. Ik heb echt ontzettend veel plezier gehad, niet alleen met het verorberen van deze heerlijke etenswaren. Ik krijg nu eigenlijk al weer zin in wat extra chocolade maar moet nu nodig een snaar bed gaan, morgen word het weer vroeg op staan ook al heb ik bijna weer weekend. Kijken jullie ook altijd zo naar het weekend uit? Of eigenlijk gewoon naar de vakantie nog ander halve maand en ik kan weer (2 weken) vol op genieten van mooie weer (hoop ik toch) en lekkere vrije dagen.

Ik zit er ook over na te denken om (ooit) een nieuwe camera te kopen maar ze zijn allemaal zo ontzettend duur. Jullie kennen vast Laura van lauresque.com wel, zij maakt echt fantastische foto’s. Dus als ik een nieuwe camera wil gaan kopen word dat waarschijnlijk de Canon 700D .

Anything is good if it’s made of chocolate, daar sluit ik vandaag maar mee af. Dat zegt toch eigenlijk al wel genoeg? Fijne vrijdag voor het weekend morgen allemaal en slaap zacht.

Liefs,
Roos

Welke camera (+lens) raad jij mij aan?