In deze virtuele wereld waar in we leven heeft iedereen op z’n minst een mobieltje. Zo niet is die kapot of krijg je die al snel. En ook ik doe daar gezellig aan mee en bedacht dus om vandaag wat van mijn virtuele shit met jullie te delen. Wat apps die ik gebruik en vooral wat voor foto bewerk apps omdat ik dat zelf gewoon leuk vind, ik ben niet zo’n spelletjes persoon.
Dus het is misschien wel eventjes handig om te vertellen dat ik een IPhone heb om precies te zijn de 4. Dat betekent helaas ook dat daar lang niet alle apps nog op kunnen (ook vscocam niet) worden gedownload. Nu begin ik dus ook maar met de foto bewerk apps die ik op dit moment gebruik.

 

Aviary,

Deze app gebruik ik nu echt al een poos maar verveelt me nog steeds niet. Hij is ook gewoon echt heel overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Niet te veel poespas en geen watermerk in de hoek of zo heb ik zoveel haat aan. Je kunt gewoon alles wat nodig is, contrast, belichting, kleur, filters, overlays, teksten en ja nog wel meer. Volgens mij downloadde ik Aviary toen ik een insta account met wat meiden begon en dat gebruik ik dus nog steeds en dat account bestaat nu al 8 maanden denk ik ongeveer.

Cymera,

Sinds kort gebruik ik nu ook Cymera wat ik toevallig in de appstore tegen kwam. Als ik me verveel open ik de appstore en ga op zoek naar bewerking apps, vreemd of doe jij dat ook? Misschien heb ik al wel meer dan 20 bewerking apps gedownload op deze mobiel. oeps, ik dwaal een beetje (heel erg) af nu. Cymera is wat groter en heeft ook een iets grotere gebruiksaanwijzing. Ook met Cymera kun je van alles eigenlijk gewoon het zelfde als met Aviary alleen vind ik de filters hier gewoon net wat mooier. Ook kun je hier een collage maken en er is zelfs een speciaal knopje met de tekst instafit, je foto passend voor Instagram maken. Toen ik een foto bewerkt had met Cymera had ik echt zoiets van “deze foto is echt Tumbler-waardig”. Zo gezegd zo gedaan je kunt me voortaan ook op Tumblr vinden onder de naam roos-posts.

Sinds een poosje hebben wij nu Windows 10 op onze computer, hiermee kun je ook apps downloaden kwam ik eergisteren opeens achter. Ik heb dus door de hele store lopen scrollen naar leuke apps die ik dan op mijn computer kon zetten. Eerst was ik eigenlijk op zoek naar en video bewerking app zodat ik een klein stukje film bij mijn post van dinsdag kon zetten. Dat is helaas niet helemaal gelukt maar wel wat andere apps die ik heir eventjes op een rijtje zet. Omdat ik ze nog niet echt veel gebruikt heb kan ik helaas nog niet echt zeggen wat ik er van vind.

Als eerste dan Polarr photo editor lite, deze app zag ik wel eens op mijn mobiel langskomen maar door kon ik hem nooit downloaden, fijn die IOS 7 * grumbl grumbl*. Deze app is gewoon best wel ingewikkeld en uitgebreid maar voor dat je het allemaal snap ben je wel eventjes verder. De foto’s die bij deze post staan zijn van polarr (op de die van picsart na). Ik denk dat ik bijna 2 uur bezig ben geweest met die foto’s bewerken. Deze foto is trouwens wel echt de leukste van allemaal als ik heel eerlijk moet zijn.

Als 2e app en tegelijker tijd ook laatste app heb ik ook picsart wat sommige misschien wel zullen kennen. Het zelfde verhaal bij deze, wel eens zien langskomen op mijn IPhonetje 4 maar niet kunnen downloaden. Nu gelukkig wel ik heb eigenlijk nog niet zoveel hier mee gedaan alleen op deze foto wat uitgeprobeerd en dat was het dan ook al weer. Zoals je ziet heeft picsart een hele leuke color splash functie die ik toch echt eventjes moest uitproberen.

Nou weten jullie ook hoe ik mijn foto’s bewerk voor Instagram en Tumblr maar voor mijn blog nog niet helemaal. Alle foto’s bij mijn vorige posts zijn bewerkt met BeFunky.com, hier is trouwens ook een app van. Zo kun je dus heel makkelijk van je mobiel foto’s op je computer/laptop zetten en anders om. waarschijnlijk ga ik vanaf nu Picsart en Polarr gebruiken omdat die toch wat professioneler zijn met wat meer functies

 

Ik zou het heel leuk vinden als jij me zou willen volgen. Nu kan dat wel via drie opties, je hebt Instagram, Bloglovin en nu dus ook Tumblr. Op Insta ben ik een poos niet echt actief meer geweest en heb daar nu wel geteld 1 volger. Dus wees niet bang om ook op dat VOLGEN knopje te klikken. Om heel eerlijk te zijn is het bij Tumblr nog erger, oeps. Daar heb ik tot nu toen 0 volgers waar ik snel verandering in wil brengen. Ik snap nog niet zo goed hoe alles werkt daar en heb tot nu toe ook nog niet echt hele gave accounts gevonden. Dus zit jij op Tumblr laat dan zeker even je naam hier achter en waarschijnlijk volg ik je terug. Of ken jij een paar leuke Tumblr blogs laat die dan ook zeker eventjes hier onder achter.

Liefs,
Roos

Welke fotografie apps of juist sites gebruik jij het meest?