Daar was ik dan eindelijk weer terug hier op mijn kleine blogje. Dankzij de vakantie was ik bijna niet thuis en ben overal en nergens geweest. Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad maar dat betekende wel dat ik wat minder tijd had om aan mijn blog te werken. Dit betekent alleen niet dat ik niks van mijn korte vakantietje aan jullie ga laten zien, in tegen deel zelfs. Vandaag laat ik alle foto’s van deze vakantie eventjes zien, allemaal IPhone 4 kwaliteit.
Laten we beginnen met het weekend, wat je waarschijnlijk al wel weet omdat ik daar wel wat over gepost heb. We zijn namelijk zondag naar een sledehonden wedstrijd gegaan met z’n vijfjes. Ik zal daar niet al langdradig over zijn, alles kun je HIER uitgebreid lezen.

Daarna heb ik op maandag lekker niks gedaan en heb mijn wat foto’s van zondag bewerkt. Gewoon lekker relaxt allemaal wat ook wel een keer mag in de vakantie, toch? Er was alleen één klein probleempje, de voetbalkleding van het hele team van mijn oom moest weer eens gewassen worden. Ik doe dat nu al een half jaar en het is meestal nog al een klusje. Wassen, poetsen, ophangen en daarna natuurlijk ook nog opvouwen maar al met al is het een prima bijbaantje.

Dinsdag, de dag waar je al zit te piekeren over de dag daarna, woensdag wat betekent dat je al weer bijna op de helft van je vakantie zit. Snel heb ik die gedachte verstopt achter een paar leuke ideetjes om die dag mee door te brengen. Mijn nichtje van 2 en neefje van 1 kwamen vandaag een dagje bij ons om door 4 meiden helemaal vertroetelt en verwent te worden. Dat is volgens mij aardigjes gelukt als je het mij vraagt. ‘s Middags ben ik naar een vriendin van de basisschool gegaan om een M&M en KitKat taart te gaan maken. Onze kook kunsten kenende… Er kwam natuurlijk niks van terecht, eerst waren de M&M’s over de datum (juli 2014, oeps). We hadden er dus te weinig waardoor de rest moest worden opgevuld met Snicker stukjes. Ook hadden we wat te weinig KitKat’s die we dus wat verder uit elkaar moesten zetten. Als je dacht dat dat alles was moet ik je helaas teleur stellen, dat misbaksel was ook nog eens zo droog als ik weet niet wat.

Woensdag was het dan zo ver, het spectaculaire voetbalkamp. Met enkel mijn voetbal tas (die ik dicht heb moeten ritsen terwijl mijn zusje erop stond omdat hij zo vol zat) en mijn slaapzak zat ik vrolijk op de fiets richting de verenging. met z’n alle fietste we 10 minuutjes tot we bij de slaapplaats, gebouw dingest aankwamen. Hier hebben wij als meiden team de hele kamer verbouwd zodat we in plaats van op 2 kamers op 1 kamer konden gaan liggen. Direct kwam het snoep uit alle tassen en begon het eten, de leiding vond het toch zo vreemd dat alleen de meiden telkens geen honger hadden onder het eten. Die nacht zijn we allemaal opgebleven tot 3 uur en zijn toen de kamer uitgestormd om de polonaise te doen tot ergernis van de leiding die net dacht te kunnen gaan slapen.

Donderdag verliep bijna het zelfde als de dag daarvoor, eten, kletsen en vooral heel veel lachen. We hebben een paar voetbal spellen gedaan en zijn halverwege de middag (LOPEND!) naar het bos gegaan om levend stratego te doen. Een onwijs origineel spel wat ook echt nog niemand kende en dankzij de regen deed iedereen natuurlijk ook echt heel sportief mee *kuch kuch*. Het werd vooral een beetje lachend door het bos zwalken en weer terug als er gezegd werd dat het potje afgelopen was.

Vrijdag, alweer ging ik een poging wagen om ooit een fatsoenlijk gerecht te kunnen maken. Deze keer werden het donuts die ik met de meiden van mijn basisschool ging maken. Waar we nog niet echt naar gekeken hadden was de tijd dat ze moesten rijzen, 2 uur (!!). Snuggere Roos, was zo handig om enkel snel naar de ingrediënten te kijken en niet naar het hele recept. Al met al is het gelukt en zagen ze er toch ook nog redelijk eetbaar uit. Hier het recept voor deze American Donuts. Ze smaken een beetje naar oliebollen als er nog geen glazuur op zit (water met onwijs veel poedersuiker). Maar ik heb ze heerlijk op gesmuld.

Omdat ik vrijdag op zaterdag bij mijn opa en oma was blijven slapen werd ik ‘s ochtends al weer opgehaald door mijn lieve moeder terwijl we bezig waren met een potje Monopoly, maakt niet uit dat we dat soort dingen om 10 uur doen. Ze zou mij en een paar vriendinnen uit mijn klas naar Arnhem brengen zodat we daar de boel eens eventjes onveilig konden maken. Ik stapte dus snel bij haar in de auto toen ik net bezig was met het winnen van ons potje Monopoly, niet dus ik had op dat moment wel geteld 1 gulden, het was een oude Monopoly ja.

We werden afgezet en liepen de stad gelijk binnen. het korte poosje dat we er waren hebben we ontzettend veel lol gehad en veel gelachen. Ik heb mezelf net kunnen inhouden niet met weer 3 zonnebrillen thuis te komen, ik weet niet waar het aan ligt maar ik vind alle zonnebrillen (gewone brillen ook hoor maar die heb ik niet nodig) gewoon vaak heel leuk. Eigenlijk was ik van plan geweest een hoedje te halen maar ze zijn gewoon altijd te groot en als ik ze een keer pas vind ik ze net niet helemaal geweldig. Aan het eind van ons tripje zijn we nog snel de Starbucks in gerend, dit was voor ons alle 4 de eerste keer dat we daar kwamen. Zelf hou ik eigenlijk helemaal niet van koffie en ben dus voor Strawberry and Cream gegaan wat ook erg lekker was.

Zondag, de laatste nog soort van vrije dag voordat alle ellende weer van voor af aan zou gaan beginnen. Lekker uitslapen en met de hele fam lekker brunchen. Zoals bijna elke zondag ga ik eventjes met mijn zusjes brainstormen hoe we deze vrije dag gaan benutten. Uiteindelijk bedachten we om een eigen video clip op Wannabe van de Spice Girls te gaan maken. Ja, ik weet het wij zijn niet helemaal goed bij onze slaaphoofdjes maar dat maakt allemaal niet uit. Ik heb me echt kapot gelachen om die twee gekken. Met de eerste paar scenes begonnen we thuis en de rest zouden we bij onze opa en oma af gaan maken waar we eigenlijk elke zondag op bezoek gaan. Het enigste probleem was dat onze ouders niet thuis waren en onze fiets nog bij onze opa en oma stond, lopen was laten we maar zeggen niet echt een optie 4 km leek mij wat te veel. Het werd dus uiteindelijk maar wat skeeleren wat ook nog driekwartier duurde. Onderweg hebben we ook nog wat korte stukjes gefilmd terwijl race fietsers en bestuurders ons vreemd aankeken. Met een big smile en mijn mooie zonnebril op gingen we gewoon lekker door. Aan het eind van de dag was alles nog niet klaar maar dat komt (ooit) nog wel. Want op dat verschrikkelijke moment kon ik mijn tas weer inpakken en de wekker zetten.  

Dat was dan alweer mijn kleine, korte en vooral leuke vakantie. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende maar ik ga het wel weer overleven, denk ik. Het scheelt dat mijn klas wel hartstikke leuk is, wat ik niet echt van de leraren kan zeggen trouwens. Iedereen die ook weer naar school moet gaan, ontzettend veel succes ermee! Zoals je misschien wel gezien had is mijn side bar verdwenen, hij is er nog maar dan ergens onder aan erg vaag. Britt van Annebrittures heeft me (alweer) een keer geholpen wat ik ontzettend aardig vind, dat meen ik echt oprecht van uit de grond van mijn hart tot op mijn grote teen nagel, geloofwaardig genoeg nu? Ze heeft veranderd dat er in plaats van een tijd nu een datum boven mijn posts staan. Op één of andere vage manier staat nu mijn side bar onderaan ik weet ook niet zeker of het daar door komt maar hij staat er wel. Als jij weet hoe ik dat op moet gaan lossen zou je me dan een mailtje willen sturen?

Liefs,
Roos

Wat was jouw leukste moment van de vakantie (of wat wil je nog gaan doen)?