Vaak heb je maar een paar ingrediënten nodig voor een geslaagde Pyjama Party. Als je maar met de juiste personen bent en allemaal een beetje een goed humeur. Dat ging dan ook helemaal prima vorige week. We hadden de hele kamer omgebouwd en het was al snel een grote bende. Vandaag leek het mij dan ook een leuk idee om jou een paar leuke extra ingrediënten voor de perfecte Sleepover te geven.

1. Maak er een echte Thuis Welness,
Haal een paar buisballen, gezichtsmaskertjes en een aantal komkommers in huis en je dag/avond kan niet meer stuk. Zet al het licht in de kamer uit en versier de kamer met geurkaarsen, een paar voetenbakjes met water en voor iedereen een bruisballetje er bij in. Terwijl je daar dan zo zit is een maskertje natuurlijk ook niet verkeerd. Smeer een lekkere dikke laag op je gezicht en om het helemaal af te maken natuurlijk nog 2 plakjes komkommer op je ogen.  Zelf vindt ik een klei masker altijd het leukste HIER een eer geschikt maskertje.

2. Serie/Film Marathon,
Krijgen jullie allemaal maar niet genoeg van die ene serie of film? Dan is dit gewoon het beste moment om de hele kamer om te bouwen tot een bioscoop. Alle lichten weer uit en leg overal kussens en dekens neer zodat je gewoon met z’n alle op de grond kun gaan liggen. Ter voorbereiding moet er natuurlijk nog even allerlei soorten popcorn gemaakt worden. Zoet, zout, karamel of juist een keertje met chili. Probeer de meest vreemde smaken uit en wie weet vindt je wel je nieuwe favoriet?

3. Je eigen Feestdag,
Spreek met elkaar af dat er cadeaus moeten worden gehaald. Voor iedereen haal je gewoon iets kleins of je spreek en bepaald budget af. Dan is het natuurlijkste ook het leukste als er een surprise en/of een gedicht gemaakt moet worden. Verzin een gekke traditie, haal bijvoorbeeld de kerstboom van zolder en versier deze met de jullie allerleukste foto’s of trek allemaal dezelfde kleding aan, het is ook nog mogelijk dat je met ze alle gezellig ga knutselen en de hele kamer vol hang met jullie zelfgemaakte slingers! Natuurlijk wordt dit gewoon jullie eigen feestdag en komt in ieders agenda te staan, volgend jaar zo weer!

4. Lucky You,
Maak gezellig met z’n alle een hele lading met gelukskoekjes en zet er voor iedereen een speciale boodschap op. Super leuk om aan het eind van de dag te openen en te zien wat iedereen jou toe wenst.

5. Photoshoot
Of zet net als ons een studio op in je kamer en hang de hele muur op met witte lakens en wasknijpers, gooi door de hele kamer lichtjes en kussens. Alleen de camera of mobiel nog op zelfontspanner en je kunt je de hele dag door vermaken!

6. Hip voor Nop,
Ken je dat programma nog? Van oude kleding een hele nieuwe outfit maken. Super leuk om te doen en je vermaak je de hele dag. Zorg dat iedereen een stapel oude kleding meeneemt en je kunt aan de slag. Misschien was je nog wel helemaal gek op dat ene shirt maar paste je hem al lang niet meer maar past die kleine vriendin (ik zou in ons geval dus helemaal overstroomt worden door te kleien kledingstukken) van je hem nog wel!

7. Geocaching,
Misschien heb je er wel eens van gehoord, met behulp van een speciale app een kleine ‘schat’ vinden. Met de simpele of lastige variant door de coördinaten iets zoeken wat misschien gewoon midden bij jou in de straat verstopt ligt. Het is goed mogelijk dat jij er zelf al 10 keer langs bent gelopen en het je nu pas opvalt. Hartstikke leuk om nu met ze alle te gaan doen natuurlijk

8. Bakwedstrijd,
Geef toe met bijna alles ga je beter je best doen als er een wedstrijd van wordt gemaakt. Hoe leuk is het om er dan een kleine bakwedstrijd van te maken? Iedereen van mijn leeftijd heeft de cupcakecup weleens gevolgd en wou hier ook best wel aan mee doen. Bak allemaal je eigen taart en bedenk een leuk thema, wie de mooiste taart heeft wint! Zeker weten dat als jij terug kom je geen avondeten meer hoeft.

9. Bel jij?,
Op YouTube heb je het vast al wel en keertje voorbij zien komen. In een grote kom zitten een aantal papiertjes met woorden er op die er uit moeten worden gepakt en worden opgelezen in een telefoon gesprek. Degene die de meeste woorden gebruikt wint.

10.The Voice of Our Sleepover,
Of je nou zingen kan of niet het is wel echt hilarisch. Zing om de beurt een liedje en kijk wie dit het beste volhoudt en niet al halverwege in de slappe lach is belandt. Of je ga er juist een echte dance battle van maken (Just Dance is je beste vriend).

Je hebt vaak niet al te veel nodig om er iets leuks van te maken maar soms is het ook gewoon wel leuk om eens iets anders dan normaal te gaan doen. Ik kan je dan ook wel vertellen dat ik die dag gewoon de hele dag op mijn pyjama heb gelopen. Aangezien we toch tot half 3 in de middag foto’s aan het maken waren en ik het de moeite niet meer vond om mezelf nog om te gaan kleden.

Dan nog even iets je kunt je nu niet meer opgeven voor de Photography Battle en de eerste opdracht is al uitgedeeld (als je hem nog niet hebt gezien ga snel naar je mail toe!!). Ik hoop dat het een beetje een succes wordt maar zoals het er nu uitziet gaat dat wel lukken.

Nog de beste wensen iedereen en als jij ook nog een weekje vakantie hebt, organiseer ook iets leuks voor je vriendinnen!

Liefs,
Roos