Mijn kleine blogje wat inmiddels al is uitgegroeid naar een blog met bijna 150 volgers (serieus jongens nog maar 8!!). Dagelijks bekijken meerdere mensen mijn blogs en onder elke post word vaak wel weer vrolijk gereageerd. Dit alles maakt dat ik nu nog steeds blog. Als er niemand was die dit alles ook maar iets interesseerde weer ik niet of ik nu nog steeds bezig zou zijn met mijn grote hobby. Maar mijn blog heeft nog veel meer gebracht dan leuke reacties en lieve volgers, samenwerkingen. Vandaag wil ik even wat verduidelijking geven over ‘samenwerkingen’.

Er word vaak maar een beetje vaag over gedaan die samenwerkingen. Op sommige blogs kom je haast niks anders tegen dan #spon en dat werkt (in mijn geval) toch negatief. Je gaat iemand niet meer helemaal vertrouwen, het ziet er naar uit dat diegene elke samenwerking die er aangeboden word aanpakt, mee eens of niet. Maar soms merk je duidelijk dat iets gesponsord is maar word het gewoon nergens vermeld wat mij dan toch weer een beetje boos maakt.

Zelf merk ik het ook, ik voel mijzelf toch wel erg gevleid als ik een aanbieding krijg om samen te werken met een leuk bedrijf. Toch vind ik echt dat je voordat je er mee akkoord gaat er wel echt even over na moet denken.

1. Ben ik het ermee eens?

2. Past dit bij mij en bij mijn blog?

3. Word ik hier enthousiast van als lezer?

Kijk ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik word er niet vrolijk van als ik een artikel lees waarbij ik in de eerste regel al merk dat het gesponsord is maar dat niet duidelijk word gezegd. Het samenwerken hoort bij het bloggen vind ik zelf maar er moet wel  normaal mee omgegaan worden.

Ik zelf vind het wel echt iets positiefs dat samenwerken hoor. Het zorgt voor meer creativiteit en afwisseling. Helemaal voor iemand als mij met een nogal lege portemonnee. Zelf was ik bijvoorbeeld op zoek naar leuke patches om daar wat leuks mee te doen hier voor jullie op mijn blog. Zo heb ik van MegaMooi ontzettend veel patches gekregen waardoor ik DIT en DIT artikel kon maken. Ik heb duidelijk gezegd dat ik de patches kreeg en heb daar geen vaag verhaal van gemaakt. Waarschijnlijk had toch iedereen gemerkt dat het gesponsord was dus waarom vaag doen?

De laatste tijd word ik ook steeds vaker gemaild of ik samen zou willen werken. Super tof vind ik dat dan maar heb toch zoiets van ‘Is dat wel eerlijk?’ ‘Kan ik dat wel maken tegenover dat bedrijf?’.  Want ik vraag mij af of jullie die sites wel echt bezoeken want zo groot ben ik toch ook weer niet? Toch hebben ze er vertrouwen in en mailen mij dat geeft me dan toch wel weer een goed gevoel en maakt at ik de uitdaging toch vaak weer aanga als ik er zelf achter sta.

Nu hier een klein rijtje van mijn favoriete samenwerkingen tot nu toe:

1. Scrapbook met Typeodesign
2. Holiday Feelings – Fashion met Esprit
3. FOTO met Canvascompany

Zoals je ziet probeer ik er geen simpele review van te maken, oké bij de foto op canvas was dat wel het geval maar de meeste keren toch echt niet. Bij het artikel in samenwerking met Esprit ben ik echt lang bezig geweest en was ook ontzettend trots op het resultaat. Ik had er zoveel plezier in dat artikel op te zetten. Ook bij jullie viel het heel goed in de smaak, ook al is het al weer een tijd geleden het is nog steeds één van mijn meest gelezen posts. Ik ben dan ook zeker van plan om zoiets ooit nog eens te doen, het kost alleen zoveel tijd.

Ik schaam mij er dan ook echt niet voor dat ik eens in de zoveel tijd samenwerk met een ander bedrijf. Het zorgt er juist voor dat ik weer wat creatiever aan de gang ga en weer op nieuwe ideeën kom. Zolang ik er maar altijd eerlijk over blijf tegenover mijn lezers.

Binnenkort komt er ook weer een leuk artikel aan over mijn bullet journal. Je leest het goed ik heb inderdaad een bullet journal (geen gesponsorde hoor, gewoon een simpele van de Hema).

Dan nog meer leuk nieuws. Ik ben van plan om weer een winactie te gaan organiseren zodra ik de 150 volgers heb gehaald. Iemand leuke ideetjes voor een winactie?

 Liefs,
Roos