We hebben het allemaal wel in de gaten maar we lijken ons gewoon een beetje dom te houden. Je kunt mij van alles wijsmaken maar ik weet zeker dat ook jij wel eens van het broeikaseffect en de opwarming van de aarde gehoord hebt. Samen moeten wij er voor zorgen deze aarde een beetje netjes te houden. Vandaar dat wij de opdracht kregen op school om eens na te gaan denken over een goed groen en duurzaam idee dat het milieu een beetje zou helpen.

Zo gingen ik en 3 andere (Joanne, Nadia en Rosalie met coole sokken) aan het brainstormen. Uiteindelijk kwamen we met een idee, een app. Ja, leuk denk je nu dat kan ik ook nog wel bedenken. Nou ik zal het eventjes snel en kort uitleggen, dit is wat er zo ongeveer in onze app zal gaan komen als wij het daadwerkelijk mogen gaan uitvoeren;

 • Over gebleven voedsel.                                                                                                              Iedereen heeft wel eens eten over. Veel mensen gooien dit eten weg. Dit zorgt voor veel voedselverspilling. Wij hebben hiervoor de oplossing. Via onze app kun je aangeven wanneer je eten over hebt en kunnen andere dit voor een klein prijsje bij jou komen ophalen. Zo verdien jij er wat aan en heeft de ander weer een maaltijd.
 •  Ecologische voetafdruk.                                                                                                               Hier kun je door middel van een aantal gegevens berekenen hoe groot jouw ecologische voetafdruk is. 1x In de zoveel tijd kun je een vragenlijst invullen, waardoor je voetafdruk berekend wordt. Door middel van statistieken wordt je vooruitgang weergegeven en kun je zelf bekijken of je vooruit bent gegaan.
 • Punten sparen. Elke keer als je je eten verkocht hebt, verdien je punten. Met deze punten kun je sparen voor kortingen op veel leuke dingen.
 • Forum. Hier kun je tips, recensies en recepten delen en vinden van andere gebruikers. Zo blijf je allemaal in contact met elkaar en kun je jouw interesses delen met andere.

 We hebben hier natuurlijk goed over nagedacht en denken met deze app zo veel te kunnen bereiken. Hier kort even alle punten onder elkaar;

 • Het grootste doel is natuurlijk om verspilling tegen te gaan. Nu wordt er zo’n 50 kg per persoon per jaar weggegooid, ons doel is om dit flink te verminderen.
 • Ook denken wij dat het goed is voor de sociale contacten. Je leert nieuwe mensen kennen.
 • Voor mensen die het niet zo breed hebben is het ook goed omdat het goedkoper is.
 • We willen natuurlijk ook dat mensen bewuster zijn van hun ecologische voetafdruk en worden aangemoedigd om dit te verbeteren.
 • En dankzij deze app leer je nieuwe culturen en gerechten kennen wat natuurlijk super leuk is!
 

  Dit filmpje kwam ik vandaag tegen op Facebook en vond ik wel goed aansluiten bij ons hele idee. Want het slaat natuurlijk nergens op dat wij allemaal zo veel voedsel weg gooien terwijl andere mensen alles over hebben voor onze laatste restjes macaroni.

  Maandag moeten wij ons idee voorleggen aan de gemeente en hopen we dat wij winnen om zo dit idee echt de wereld in te brengen en werkelijkheid te laten worden. Nu vragen wij alleen nog iets aan jou! We zouden maandag namelijk graag een aantal meningen/argumenten van andere personen in onze presentatie gebruiken om zo duidelijk te maken dat dit echt kan gaan werken.

  Dus wij vragen nu aan jou om je mening te geven over dit hele idee zodat wij dit kunnen meenemen maandag. Echt waar dit zou ons heel erg helpen!

  Liefs,
  Roos