Eindelijk weer een keer een teken van leven. Ik ben er achter gekomen hoeveel tijd het hebben van een blog wel niet kost, de afgelopen tijd. Toen ik 14 was en alle tijd van de wereld had deed ik niks anders als bloggen. Dat is nu toch wel even iets anders. Maar ik ben er weer! En niet zomaar, nee met een hele goede comeback.  Mag ik jullie introduceren: The How to Pose Guide!

Met behulp van mijn zusje die al jaren lang door mij wordt verveeld met mijn camera ga ik jullie een paar tips en voorbeelden geven om leuk op de foto te staan! Ilse is zelf ook geen model maar mag zichzelf wel zo noemen langzamerhand al zeg ik het zelf. Door al mijn experimenten weten we nu beide wat wel en wat niet goed uitpakt op beeld. Maar ik heb nog veel meer mensen voor de lens gehad die geen modellen zijn maar die stuk voor stuk ook prachtig op de kiek stonden. Hoe ze dat deden? Dat ga ik je nu dus laten zien!

1. WAAR LAAT IK MIJN HANDEN?!

posing with hands

Een belangrijk maar ook lastig deel van poseren is het plaatsen van je handen. Laat jij je handen gewoon een beetje langs je lichaam hangen, dan sta je vaak een beetje ongemakkelijk op de foto. Maar waar laat je ze dan? Mijn favoriete manier om je handen een plekje te geven op een foto is je 1 van je handen (of natuurlijke beide) naar je gezicht te brengen. Op de foto hierboven zie je een aantal voorbeelden. Zorg er altijd voor dat je hand niks verbergt. Dus plaats je hand heel zacht tegen de zijkant van je hoofd, niet drukken. Voorkom dat je hand je gezicht blokkeert.

2.  Props

posing with objects

Een andere manier om je handen niet ongemakkelijk naast je lichaam te laten hangen is door ze bezig te houden. Zorg dat je iets vast kan houden. Dit kan met alles wat je binnen handbereik hebt. In de herfst ga je voor een pompoen en in de lente ga je voor een bosje bloemen. Op de foto hierboven zie je weer een aantal leuke voorbeeldjes met dingen waar iedereen aan kan komen. Je kunt het zo gek niet bedenken, een camera, milkshake of boek doet het ook altijd goed.

3. Some Depth

Pose with depth

Ook wel een beetje klaar met je standaardprofielfoto? Probeer dan dit eens. Door je handen of voeten te gebruiken kan je diepte creëren in je foto’s. Hierboven zie je weer een paar leuke voorbeelden. Dit kan met je handen of voeten maar je kunt ook je cameraman (je vriendin met haar nieuwe IPhone) aansturen door je omgeving te gebruiken voor een beetje diepte. Maar meer over het creëren van diepte in je foto’s volgt nog!

4. Camera, klaar? Actie!

Pose with movement

Een beetje actie in de foto zorgt voor een uniek beeld en zorgt ervoor dat jij niet ongemakkelijk op de foto staat. Ik hou hier van! Op bijna elke shoot vraag ik wel of iemand even z’n haar in het rond wil gooien, een rondje wil draaien of een stukje zou willen wandelen. Maar zoals je ziet is ook het gooien van een pompoen niet ongewoon voor mij! Wat beweging in een foto zorgt ervoor dat het lekker spontaan blijft en je niet te stijf op de foto staat.

5. SMILE

Smile poses

Om dit even goed af te sluiten wil ik deze foto’s nog even laten zien. De mooiste foto’s, zijn de foto’s waarop jij gewoon lekker jij bent. Lach en heb plezier. Een echte oprechte lach maakt iedere foto mooi!

Dit was de How To Pose Guide van So It’s Rose. Stay tuned and see you next time! (O, en vergeet jet niet in te schrijven zodat je op de hoogt blijft van al mijn nieuwe posts!)

Liefs,

Roos