Inspiratie te kort? Deze post zit vol gepropt met allerlei dingen die mij helpen om mijn inspiratie weer terug te krijgen. Of dat nou gaat over foto’s maken of een artikel schrijven. De laatste tijd zit ik er echt weer lekker in en heb ik vaak echt zin om wat creatiefs te ondernemen.

Fotografie
 Zoek op Pinterest. We Heart It en Tummblr rond. Maak een bord aan en zet daar gewoon alles in wat je mooi vindt. Mijn bord staat bijvoorbeeld vol met glitter, portretten en handen. Als ik zin heb om mijn camera te pakken dan pak ik eerst even dat Pinterest bord erbij. De mooiste sla ik op in mijn hoofd en ga gewoon aan de gang. Misschien combineer ik er wel 3 met elkaar of ik kopieer hem precies zoals het origineel. Als je eenmaal bezig bent dan komen er vanzelf weer nieuwe ideeën naar boven. Belangrijkste punt, wees niet te kritisch voor jezelf!

Bloggen
Soms zit je voor je computer alles in de aanslag maar wordt de pagina niet gevuld. Hartstikke vervelend is dat want waarschijnlijk had je 10 minuten geleden nog een heel goed idee. Voor mij helpt het vaak als ik eerst gewoon wat foto’s maak en dan daar een verhaal om heen brei. Ook andere blogs kunnen heel inspirerend zijn. Je hoort altijd wel dat je origineel moet zijn, haast alles is al een keer gebeurd je moet wel een genie zijn een totaal nieuw idee te creëren. Gebruik een idee wat je bent tegengekomen maar vervorm dat naar wat bij jou past.

De foto hierboven herken je waarschijnlijk wel als je net als mij vaak uren op Pinterest verbruik. Het is natuurlijk niet het origineel maar lijkt er wel verdacht veel op. Ik had gewoon even zin weer op mijn handen te gaan kliederen.

Tekenen
Dit is voor mij soms ook nog wel een lastige. Vaak is het zo dat je wel wilt beginnen maar dat het heel snel niet naar je zin is. Begin daarom met iets simpels, kleur een kleurplaat in. Dat klinkt heel stom maar dat hoeft helemaal niet zo stom te zijn je hebt tegenwoordig genoeg van die boeken met kleuren voor volwassenen en zo. Of iets simpels wat je vaker doet en ga daarna aan de gang met iets wat je lastiger vindt. Ik vindt handen tekenen bijvoorbeeld aardig lastig. Voordat ik daarmee begin schets ik eerst wat totdat dat naar mijn zin is en begin dan voor het “echt”.


De beste 2 tips voor alles eigenlijk zijn eigenlijk de lastigste nog niet. Wees niet te kritisch voor jezelf en maak er gewoon wat van alles heeft zo zijn charmes al zie je het zelf misschien niet altijd zo.

Dan nog iets, de foto’s voor de eerste ronde van de Photography Battle  staan online. Je kunt ze HIER vinden. Morgen zal de uitslag online komen, wat hebben Tamara en ik het lastig zeg. We zijn er uiteindelijk wel uitgekomen.

Liefs,
Roos