Op het moment zit ik in VWO3 te zwoegen voor een goed rapport om ook VWO4 nog te halen. Het liefst gooi ik alle vakken op tekenen, handvaardigheid en misschien nog eens Economie en Geschiedenis eruit. Helaas gaat dat niet zo makkelijk en moet ik toch een pakket vol zien te krijgen met een aantal keuzes. Nu vraag ik eigenlijk een beetje om jullie hulp, in ieder geval gewoon mensen die ook even hun mening willen laten weten of ik er nou wat aan heb of niet.

Bijna elke week komt er wel weer een nieuwe leraar zich aan ons voorstellen en  50 minuten lang probeert hij ons te overtuigen zijn vak te kiezen. Maar wat moet ik nu met al die informatie. Verteld hij nu niet alleen alle pluspuntjes en laat hij de minder leuke kant misschien niet helemaal zien? Zeker weten doe je het natuurlijk niet ik bedoel maar zo’n lesje filosofie , dat gaat vast niet altijd zo. Een beetje zwammen over welke kleur dat boek nou is terwijl ik gewoon zie dat het roze is. Ja, sorry hoor maar daar ga ik me echt niet mee bezig houden (ik snap wel dat mensen dat interessant vinden hoor maar ik ben daar gewoon wat te nuchter voor). Maar als het nu echt ergens over gaat zoals Donald Trump of de Evolutie of zo, dat interesseert me dan al weer veel meer.

 

Deze week kregen we ook nog een lesje over maatschappijwetenschappen. Dit vond ik al beter klinken dan filosofie. Ook hier kan worden gediscussieerd maar wat gerichter en wat meer met feiten. Alleen is dit wel wat voor mij? Ik zou graag een beetje de kant van de Media op gaan of iets in de reclame, fotograaf of full-time blogger zou natuurlijk helemaal geweldig zijn. Toch is het iets te riskant daar op te hopen, er zijn nog zoveel meer beroepen die me interessant lijken, PR-medewerker, Grafisch ontwerper of iets in de filmwereld. Het toerisme trekt me dan ook wel weer of iets in de Horeca, je eigen B&B of een goed lopend cafétje lijkt me ook heel leuk en iets als Eventmanager lijkt me ook wel wat. Er is gewoon zo veel keuze en ik moet daar nu al over gaan beslissen!

Nu hebben we een project voor Nederlands, je eigen fictie verhaal maken. Oh en dat fictie verhaal moet dan ook nog over jezelf gaan, hoe jij jezelf ziet over 20 jaar. Sorry maar dat weet ik dus nog echt niet en hoe moet ik nou weer een verhaal over mijzelf gaan schrijven? Er was eens een vrouw, haar naam is Roos en heeft haar hele leven vermoekt, op 14 jarige leeftijd haalde ze VWO3 niet en is ze van school gegaan. Hierna heeft ze nog geprobeerd werk te zoeken maar er was niemand die haar zou willen hebben. Nu werkt ze als putjesschepper met een minimumloontje. Nee, dat wordt hem niet hopelijk.

Dus mijn keuzes zijn nu zo’n beetje, CM met economie en Kunst of EM met Kunst. Zelf denk ik dat het CM pakket toch echt wel het beste bij mij past maar misschien is er nog iemand met wat meer verstand hier van?

Ik heb ook zo veel leuke reacties gehad op mijn vorige post van mijn projectje. Alle mensen met interesse heb ik een mailtje met informatie gestuurd. Zodra ik van iedereen een antwoord ontvangen heb kunnen we verder gaan met het opzetten van de project. Ik heb er heel veel zin in!

Liefs,
Roos