Het is al bijna weer zo ver, de grote excursie. Ik zit nu in de 3e en na dit jaar zit ik al weer op de helft van mijn middelbare school periode. En volgend jaar is het dus al zover dat alle 4e-klassers op excursie gaan naar het buitenland. Ik zie er nu al zo naar uit en kan echt niet wachten tot het zo ver is. Vandaag wou ik jullie even op de hoogte brengen van mijn keuzes, niet dat het ook iemand wat gaat interesseren maar gewoon omdat ik het leuk vind om even te delen.

Zoals ik al zei het duurt nog wel even voordat ik echt mag gaan. We gaan namelijk in Oktober en moeten dus nog eventjes wachten. Wel komt het keuze moment nu al heel dicht bij wat er alleen maar voor zorgt dat ik nog enthousiaster word. Eigenlijk heb ik mijn keuze al wel gemaakt maar wou toch nog een aantal tips van jullie horen (lang leve het blogger zijn, gratis advies).

Het idee is dus dat we 5 1e keuzes opgeven wat inhoud dat we 5 bestemmingen mogen kiezen die allemaal gelijk zijn. De kans is dus overal even groot. En dan als laatste mogen we ook nog 1 2e keuze opgeven. In totaal zijn er 15 bestemmingen om uit te kiezen dit jaar, een nogal lastige keuze dus.

Al het sportieve viel voor mij eigenlijk al wel af. Ik ben niet iemand die graag gaat klimmen, fietsen of lopen laat mij maar lekker wat cultureels of toeristisch doen (hier bedoel ik natuurlijk gewoon foto’s maken mee, haha).

 Hier in het kort mijn lijstje:
1. Rome, verblijf op een camping en met een groepje van circa 5 in een camper.
2. Toscane + Venetië, we reizen alleen bij deze excursie wel per bus dus kunnen we zeker 15 uur rijden rekenen, verder wel onwijs leuk!
3. Spanje, later worden er nog 2 à 3 steden uitgekozen die we zullen gaan bezoeken.
4. Portugal, we zullen hier de plaatselijke bevolking ontmoeten en een aantal culturele dingen ondernemen.
5. Budapest, het lijkt mij een prachtige stad en we zullen het meeste ook in deze stad te vinden zijn.

Voor de 2e keuze twijfelde ik nog tussen 2e landen. Want wat moet je ook als je zo ontzettend veel keuze heb?! Ik twijfelde dus tussen Nice en Polen. Iedereen verklaard mij voor gek dat ik naar Polen zou willen maar het lijkt mij gewoon een hele interessante excursie. We zullen hier onder andere ook Warschau en Auschwitz bezoeken. Het is heftig maar het lijkt mij ook erg leuk om eens mee te maken. Maar natuurlijk is Nice ook prachtig en lijkt het mij ook heel tof om daar heen te gaan. Alleen ben ik daar een paar jaar geleden ook al wel in de buurt geweest. Toch denk ik dat ik uiteindelijk wel voor Nice kies (haha rijmt).

 Nu vraag ik dus aan jullie wat jij zou kiezen. En als je al eens eerder op één van deze plaatsen bent geweest lijkt het mij ook erg leuk om wat tips te horen. Nu ben ik ook sowieso van plan om heel veel foto’s te gaan maken. Echt eerlijk waar ik kan  niet wachten om te gaan!

 Liefs,
Roos