Roseate (adj.)

Bright or Optimistic
A roseate future.


Roseate, ook wel rooskleurig een nieuwe serie/rubriek hier op mijn blog. Eens in de 1 weken wil ik hier een artikel uploaden. In deze artikels laat ik zien waar ik dankbaar voor ben en wat mij blij heeft gemaakt. Dingen die ik mooi vindt, dingen die mij blij maken, dingen waar ik al een tijdje mee zit en dingen waar ik mij mee bezig houdt. Er zal van alles en nog wat in voor komen maar ik wil het allemaal vooral in beeld vast gaan leggen.

Hersenspinsel:
De wind is nu al uren aan het fluiten. Ik hoor hem roepen maar houdt mijn aandacht op iets anders gericht. Ik schenk hem geen aandacht en probeer mij te concentreren. Langzaam dwalen mijn gedachtes toch af, terug naar de wind. Waarom blijft hij roepen, mist hij misschien ook een stukje aandacht. Net als de aarde om ons heen, moeten wij de aarde soms niet wat meer aandacht gunnen? Er voor zorgen dat wij later ook weer een mooie planeet achter laten?

  • Ik kan er zo blij van worden als ik goede resultaten haal voor iets waar ik hard mee bezig ben geweest. Als ik een complimentje krijg voor iets waar ik zo veel tijd in gestopt heb.  

  • Soms dan laat ik mijn hoofd even onder water zakken. Dan sluit ik me af van alles om mij heen. Mijn eigen ademhaling is het enigste wat ik hoor en langzaam laat ik alle narigheid van mij afglijden. Langzaam gaan mijn gedachte en eindelijk kan ik helder nadenken. De mooiste ideeën komen in mij op.

Hersenspinsel:
Hoe zal het zijn als ik geboren werd in een land hier ver vandaan. Had ik dan gedaan wat ik nu ook doe. Was ik dan niet zo on-lenig of klom ik in elke boom die ik tegen kwam? Was ik dan erg op mijzelf gericht of was ik juist een enorme flapuit? Of zou ik dezelfde Roos zijn geweest als wat ik nu ben?

De hemel begint bij je voeten,

‘Ik
Wou
Dat
Mijn
Schaduw
Opstond
En
Naast
Me
Liep.’

Een boek wat mij echt heel erg heeft laten nadenken. Wanneer jij je verplaatst in Lennie en probeert door te maken wat zij doormaakt begin je te beseffen dat het niet iedereen is zoals jij diegene ziet. Iedereen draagt verliezen en tegenslagen met zich mee, de één misschien heftiger als de ander maar iedereen heeft er mee te maken. We moete leren accepteren en niet direct oordelen, iedereen heeft iets goeds in zich alleen zijn sommige mensen er van overtuigt dat ze dit moeten verstoppen en het niet moeten laten ontwikkelen.

Als ik iets Roseate’s op het moment moet opnoemen is het wel dit artikel. Misschien niet vol positiviteit maar het maakt mij wel heel blij. Het is nogal anders als de andere artikels die ik vaak maak en ook nog maar een probeersel van wat ik wil maken van Roseate maar ik ben er al wel een beetje trots op. Wat voor rooskleurigs wil jij met mij delen? Laat een leuke reactie achter of stuur een mailtje naar het e-mailadres wat op de pagina Contact Rose staat.

Stiekem toch best wel spannend om dit online te zetten, toch best wel persoonlijk dit allemaal. Komt vast goed en laat weten wat je er van vindt!

Liefs,
Roos