De laatste tijd zie je het steeds meer voorbij komen, bekende mensen waarvan blijkt dat hun foto’s zijn gefotoshopt. Ik zal eens een voorbeeld noemen, de kont van Kim Kardashian. Op veel verschillende roddelsites kun je er wel wat over vinden zoals hier. En het is allemaal zo schandalig en we moeten allemaal dicht bij ons zelf blijven. Soms word ik er echt gek van, iedereen die maar roept dat social media nep is mensen negatief beïnvloed.

Nu wil ik niet gelijk zeggen dat wanneer je probeert mensen deze boodschap mee te geven dat je zelf een echte nepperd bent, absoluut niet. Maar ik denk gewoon niet dat we onder elke instapost moeten vertellen hoe belangrijk het is om jezelf te blijven en je niet te laten beïnvloeden door alle social media. Want juist omdat dat zo belangrijk is moet het echt even duidelijk gemaakt worden. Ook al denk je dat jij je er niks van aantrekt en jij je nergens door laat beïnvloeden, het gebeurt.

Onbewust wil je toch graag een summer body, droom je erover om dezelfde reizen te maken als die bekende influencer en hoop je dat je op een dag dezelfde mooie foto’s zult maken als @Brandonwoelfel  (#BAE). Helaas zijn al deze dingen niet voor iedereen weg gelegd en daar moeten we ons dan ook gewoon bij neer leggen. Iedereen heeft zijn eigen talenten, groot of klein.

In dit artikel vind je allerlei foto’s waarin ik mijzelf een beetje heb gefotoshopt. Mijn ogen wat groter en sprekender, mijn lippen wat voller of mijn gezicht wat smaller. Hiermee wil ik laten zien dat niet alles echt is en dat het soms niet eens hoeft op te vallen. Tegenwoordig kan er zoveel gedaan worden via het internet, wat kunnen we nu nog wel geloven?

Ik gok zo dat je het verschil wel zult zien, links is gefotoshopt en rechts is de oorspronkelijke foto zoals hij ook op mijn blog is te vinden. Vaak verwijder ik mijn foto’s weer nadat ik ze bewerkt heb en zo houd ik alleen de foto over waar al een filter over heen zit. vandaar dat ik niet de echte foto’s heb zoals ze gemaakt zijn maar alleen degene met een filtertje eroverheen. Alle foto’s op deze blog hebben eigenlijk wel een filtertje, niet omdat ik mijzelf mooier moet maken maar gewoon omdat ik de foto zo beter vind uitkomen en het de sfeer vaak beter overbrengt.

Zelf zou ik het erg mooi (welk woord moet ik hiervoor gebruiken?!) om een mooie en vooral duidelijke documentaire/YouTube video over dit onderwerp te maken. En dan niet gewoon zoiets even in elkaar zetten maar er dan ook echt voor zorgen dat iedereen dit te zien krijgt. Dat alle kinderen op de basisschool een lesje Online krijgen waarin ze die docu te zien krijgen. In die docu komen dan alle mooie en minder mooie dingen aanbod, zodat het gewoon duidelijk is en wat er nu echt achter al die foto’s schuilt,

Ik probeer er zelf altijd zo eerlijk mogelijk over te zijn. Ik bewerk mijn foto’s niet zodat ik er beter op uit kom. Nee, ik bewerk mijn foto’s omdat ik de foto’s zo gewoon beter tot hun recht vind komen. En ook omdat ik het gewoon heel erg leuk vind om te doen.

Dan wil ik je nu even een lijstje meegeven met Social Media die ook jij zeker moet checken. Je vind hier echte meiden die zich niet schamen en ook zo eerlijk mogelijk proberen te blijven:

i_stolethemoon

littlekeystohappiness

vetgezellig

lauresque

Dus laten we met z’n alle van social media wat moois maken. De bedoeling van het hele idee van Social Media is natuurlijk gewoon om je te vermaken en jezelf te inspireren. Niet om jezelf te vergelijken en jezelf anders voor te gaan doen.

Ik heb in ieder geval geleerd hoe ik een soort van kan fotoshoppen en vind mijn ogen op deze laatste foto trouwens wel erg mooi geworden. Verder vind ik dit hele gefotoshop gedoe helemaal niks, want maakt het uit dat ik precies die dag een grote pukkel op mijn neus had iedereen heeft daar wel eens last van en daar schaam ik me dan ook echt niet voor. Toch vind ik het ook wel fijn dat hij nu weer bijna verdwenen is.

Liefs,
Roos