Na weer een weekje opgewarmd te zijn kregen we het weer goed voor onze kiezen. Precies op warmetruiendag slaat het weer om hier in Nederland. De temperatuur daalt weer onder 0 terwijl wij met onze ogen dicht opgerold in bed liggen. De warme truien worden inderdaad weer voor de dag gehaald en alle zomerse dingen weer ver onder in de kast gedrukt zodat wij ze niet meer zien kunnen.

Zodra ik op sta en naar buiten kijk zie ik een klein dun wit laagje liggen. Even kijk ik rond, eigenlijk is het allemaal toch wel heel mooi. Totdat je met één teen buiten de deur kom en je tenen gelijk een teken lijken te geven ‘omkeren’. Toch stap ik stug door met mijn camera in de aanslag, wie weet komt er de komende 10 jaar wel helemaal niet meer een winter zoals deze. Na de hele dag foto’s hebben gemaakt van zusjes, tantes, hondjes en vriendinnetjes kruip ik achter de computer en kijk alles even door. Na elke goed gelukte foto wordt ik steeds wat vrolijker en ben blij met het resultaat, niet te statig gewoon lekker spontaan allemaal.

Toch mag het van mij al wel weer lente worden. De zon die s’ ochtens als vroeg door je raam heen schijnt en je wekt samen met de vogeltjes die al weer vroeg opgestaan zijn om als wekker te spelen. De bomen waar langzaam de blaadjes al aan verschijnen en de eerste bloesem zich laat zien. De lammetjes die je weer buiten ziet rennen en de veulentjes die je door de wei ziet dartelen. 

De broeken met gaten weer uit de kast kunnen halen en eindelijk weer eens met blote enkels de deur uit. Je jas eens thuis kunnen laten liggen en snel nog even ergens langs omdat het toch nog lang niet donker is. Dat we gewoon weer even spontaan langs de ijswinkel kunnen fietsen uit school en even kunnen genieten van het weer.

Volgende week zal ik een aantal foto’s showen die ik gisteren allemaal gemaakt heb. Het zijn laat maar zeggen 3 shoots geweest en ik weet niet of ik ze allemaal kan laten zien hier. Maar ik ben best wel blij met het resultaat!

Iemand nog leuke ideetjes voor foto’s in de sneeuw? Dan ga ik nu weer lekker verder aangezien er nog steeds een mooi laagje wit sneeuw ligt hier overal.

Liefs,
Roos