Canada Diaries part one

Canada, het lijkt nu al weer zo lang geleden maar zo’n 2 weekjes geleden heb ik pas afscheid van je genomen. Nu al mis ik je een beetje, je witte uitgestrekte velden, je teletubbie blauwe lucht en alle gezelligheid. Laten we hopen dat we elkaar nog een keertje zien en weer kunnen genieten en ontspannen.

Grote kans dat als je dit leest, je afgelopen week ook al dit filmpje hebt bekeken. Nou dan weet je dus al wel een beetje wat er komen gaat. Als je dat niet hebt gedaan zou je dat nu kunnen gaan doen. Maar in het  kort, ik ben op vakantie gegaan in de kerstvakantie, samen met de hele fam. zijn we naar Canada gegaan om daar familie te bezoeken. Natuurlijk heb ik heel veel fotootjes gemaakt en een paar daarvan ga ik lekker met jullie delen.

Om in de stemming te komen heb ik even een bijpassende playlist gemaakt. Je hebt nu even de tijd om na te denken wat er dan in zou kunnen staan?

Natuurlijk een lijst vol met Country muziek. Ik raad je aan om te beginnen bij het eerste nummer. Dit was nogal populair en wij kennen hem nu nog steeds en doet ons echt aan de vakantie denken, Chills.

Canada Country Hits

We zaten maar liefst 8 ½ in het vliegtuig en dat is dus best wel een tijdje lang stilzitten. Vooral voor mijn broertje was het redelijk pittig maar hij heeft zich voorbeeldig gedragen. Ik en mijn zusjes hadden een hele slimme (nou, nee, eigenlijk was het gewoon een smoes) om de tijd door te komen. Een aantal weekjes voordat we zouden gaan trokken we lootjes. Voor degene op je getrokken lootje moest je 9 kadootjes kopen. Ongeveer voor elk uur 1 kadootje. Het was echt heel leuk en we hebben heel veel kunnen eten hierdoor in het vliegtuig. Ook kreeg ik allerlei andere leuke dingetjes zoals zelfgemaakte sloffen en een zelfgemaakt oogmasker.

We vertrokken rond 15:00 maar kwamen daar dan ook weer om 16:00 aan. Door de 8 uur tijdverschil die er tussen Nederland en Alberta.

volle koelkast

Op het vliegveld werden we opgewacht door een neef van mijn vader en zijn gezin. Ik en mijn zusjes (en Jan natuurlijk) waren nog nooit eerder in Canada geweest dus we kenden niemand behalve dit gezin, zij waren een aantal jaar geleden ook nog in Nederland. We moesten alleen nog ‘even’ wachten op onze huurauto. Met een halfuur zou hij klaar staan. Dat werd dus ongeveer 2 uur….

We vertrokken dus wat alter dan gepland van het vliegveld maar uiteindelijk zaten we dan toch met z’n alle in ons toekomstige autootje voor de komende 2 weken. Na 2 uur gereden te hebben kwamen we aan bij de oom en tante van mijn vader waar we mochten blijven eten (HEER-LIJK). Daarna werden we naar ons chalet gebracht waar we deze 2 weken mochten verblijven. Onze koelkast kregen we helemaal vol met de lekkerste dingen en wij zouden hier echt 3 weken mee vooruit kunnen.

Daarna hebben we alle spullen naar binnen gebracht en zijn we al snel naar bed gegaan.

breakfast

De volgende 2 ochtenden waren we allemaal voor 5 uur wakker. Dat is nou niet waar je direct aan denkt bij een vakantie maar de jetlag werkte nou niet echt lekker mee. Dit betekende dat onze dag wel heel lang leek te duren vooral omdat we nog een paar uur moesten wachten totdat het licht zou worden. Wel konden we uitgebreid ontbijten en dat hebben we dan ook veel gedaan deze vakantie, omeletten en wentelteefjes zijn er naar hartenlust naar binnen gewerkt.

Op het screenshotje zie je het weer van de laatste week dat we er zouden zijn, in deze week zou het al weer iets warmer worden. Maar de eerste week was het echt ijskoud, met ijskoud bedoelen we dan ook echt IJS koud. Je hebt vast weleens gehoord, gezien of gelezen dat als het heel erg koud is je warm water de lucht in kan gooien en dat het dan als sneeuw naar beneden komt. Wij moesten dit gewoon echt proberen. Met de waterkoker, een glas en heel veel lagen kleding gingen we naar buiten. En het lukte ons gewoon! En we hebben ook nog eens deze hele leuke foto’s eraan over gehouden.

huis

Hier boven is nog even een leuk fotootje van ons chaletje aan de buitenkant te zien met een Eskimo ernaast. Oh, nee grapje dat is mijn mooie zusje die probeert niet als een totaal bevroren Anna (van Frozen) terug binnen te komen.

cold cold cold

Dit was dan alweer part 1 van deze Canada Diaries. Ik hoop dat jullie het een beetje leuk vinden om te lezen want het kost nogal wat tijd dit in elkaar te zetten. gelukkig is het wel leuk om te doen en al helemaal leuk om alle foto’s nog een keer te zien.

Waar zou jij nog graag eens op vakantie gaan?

Liefs,

Roos