Noem nou eens een taart wat je nu echt bij de herfst vindt passen? Ik gok zo dat de meeste het er wel met me mee eens zijn dat dat toch echt de worteltjestaart moet zijn of mooi gezegd carrot cake. Dat receptje deel ik vandaag hier eventjes op mijn blog. Ik zou het echt heel leuk vinden als je het recept gebruikt en je en foto post en mij daar eventjes in tagt dan neem ik een kijkje (Jiska je hebt wel in de gaten dat dit zinnetje voor jou bedoeld was of niet soms)!

Om heel eerlijk te zijn, ik ben echt helemaal weg van deze taart en dan vooral met die heerlijke icing er bij. Als je hier een hapje van neemt stroomt er gewoon een golf van herfst smaakjes naar binnen. Hierbij verzeker ik je dat ook jij deze ervaring zult beleven, op mijn woord.

De Ingrediënten,

De Cake
 • mix voor Boerencake
 • 4 eieren op kamertemperatuur
 • 200 gram roomboter
 • 5 theelepels speculaaskruiden
 • 100 gram gehakte walnoten en een paar voor de decoratie
 • 2 geraspte winterpenen
De Icing
 • 300 gram monchou
 • 75 gram boter
 • 1 limoen of wat uit zo´n groen potje met limoen sap
 • 45 gram poedersuiker

Bereidingswijze, Cake

 1. Verwarm de oven voor op 150*
 2. Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier.
 3. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
 4. Voeg de cakemix en de eieren in één keer toe.
 5. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
 6. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
 7. Voeg de geraspte (gerapste) wortel, walnoten, en speculaaskruiden (dit is gewoon een potje waar alles wat maar iets herfstachtig is in gevangen zit) toe en mix deze goed door het beslag.
 8. Doe het beslag in de springvorm.
 9. Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
 10. Haal de cake uit de springvorm en leg deze op een rooster en laat de cake afkoelen.

 Icing

 1. Roer de boter zacht.
 2. Voeg de overige ingrediënten toe en mix deze door elkaar tot een romig geheel.
 3. Bestrijk als laatste de hele bovenkant van de taart met de icing.
 4. Nu versieren maar, wat overgebleven wortelrasp en wat walnootjes zijn perfect voor de decoratie.

 Nu hoop ik maar dat jij net zo veel weg zult zijn van deze taart als mij. Dat kan haast niet anders eigenlijk. Iedereen hier thuis vindt hem in ieder geval hem erg lekker. Dan heb ik nog een kleine mededeling, neem eens een kijkje op Eluamakamaka.blogspot.nl gewoon om wat leuke posts te lezen of om ons misschien een mailtje te sturen voor een leuke collab!

Liefs,
Roos