Het is al weer even geleden dat er voor het laatst een post online kwam hier op soitsrose.nl. Maar hier ben ik dan eindelijk weer, en hoe? Dit is het 2e artikel van de serie The Bride And Groom Series.  Deze keer ga ik het allereerste gedeelte van de grote dag bespreken, Getting Ready. In dit artikel begin ik bij het klaarmaken (omkleden, opmaken  etc.) tot en met The First Look. Wat ik zo leuk vond aan dit gedeelte is het sfeertje. Iedereen is in zijn vertrouwde omgeving, dus lekker relaxed maar tegelijkertijd ook een beetje gespannen. Ik vond het wel fijn om gewoon even lekker de tijd te nemen om gewoon wat mooie plaayjes te maken en tegelijkertijd ook wat te kletsen met het bruidspaar en adere aanwezigen. Zo kom je er ook een beetje achter wat er allemaal gaat gebeuren, wat zij zelf belangrijke momenten vinden deze dag en als er bijvoorbeeld nog een videograaf is maak je hier ook gelijk kennis mee. De videograaf is ten slotte iemand waar je die dag rekening mee moet houden.

Om een beetje in de stemming te komen beginnen we even met een leuke playlist vol met toepasselijke (lees: mijn favo Love Songs). Begin sowieso gewoon met Can You Feel The Love Tonight. Dat nummer maakt je dag echt beter, het doet mij gewoon gelijk aan The Lion King denken.

Laten we beginnen, anders ben je deze playlist al voorbij voordat ik begonnen ben.

Ik begin bij het klaarmaken van de bruid, dit kost dan ook vaak de meeste tijd. Je hoeft hier ook echt niet van elke stap 10 foto’s te maken. Het is leuk als je op deze momenten gewoon lekker laat zien wat er gebeurd. Dus maak wel even een foto van de kapster die lekker bezig is maar ook van moeders die zelf ook druk bezig is met haar eigen haar. Deze plaatjes hoeven niet prachtig te zijn maar gewoon lekker gewoon. Het is juist leuk om die momenten die anders zijn vast te leggen.

Het licht is op dit moment erg belangrijk. Zoek het licht op probeer om een plekje voor een raam op te zoeken waar de bruid zich klaar kan maken. Dit daglicht is voor de bruid zelf erg fijn met opmaken en etc. Maar ook zeker voor jou als fotograaf! Het is vaak binnen en daar is je licht gewoon al beperkt dus al het mogelijke licht is meer dan welkom!

   

Dan komt de bruidegom natuurlijk ook nog aan de beurt! Niet bij elke bruiloft ben je bij beide aanwezig maar het is natuurlijk wel het aller leukste! Zoals ik al eerder heb gezegd, leg alles lekker vast zoals het is niet meer en niets minder. Bij de ene bruiloft was het overhemd een maat te klein meegegeven en bij de ander moet er even een tutorial voor pochet vouwen worden opgezocht. Dat zijn juist de ‘leuke’ momentjes om vast te leggen.

Zoals je bij deze foto’s ook wel kunt zien  is het licht erg belangrijk. Bij de één was het erg donker waardoor je ruis ziet in de foto’s (de ISO te hoog). Het licht is dus echt heel belangrijk. Probeer het beste licht op te zoeken, soms heb je gewoon pech en moet je het gewoon doen met wat je hebt. 

Probeer die leuke momentjes weer vast te leggen, moeder die helpt bij het aankleden of die gekke kat die het hoekje om komt kijken. En daarbij komt dan ook gelijk het volgende, let op de details. Vooral bij de bruid is het leuk om alle sieraden even goed vast te leggen. Maar ook bij de bruidegom kan je mooi de schoenen vast leggen of juist de manchette knopen. 

Het klaarmaken van je bruidspaar duurt altijd wel even. Ga er niet vanuit dat het een halfuurtje is, je bent vaak bij de bruid minimaal een uur en bij de bruidegom ben je toch wel wat sneller klaar. Maar als je dan bij de bruid ben en de kapper is bezig schiet je een paar plaatjes maar dan heb je het ook. In de tussen tijd kijk je dus ook lekker om je heen en legt wat details vast. Zijn ze heel druk bezig geweest met de aankleding leg dat dan ook even vast! Vaak staat het kaartje ook wel ergens binnen, dat is ook altijd nog even leuk om erop te zetten. 

En dan al weer het laatste punt van deze post, the First Look. Leg dit gewoon lekker vast. Lekker klikken en dan zit er altijd wel wat tussen. Je kunt hier niet heel creatief gaan doen maar voor je bruidspaar is het wel er leuk om deze foto’s te hebben. Zorg dat je weet wanneer je klaar moet staan. Wanneer komt het bruidspaar eraan en moet jij op je plek staan? 

Dat was het dan al weer voor deze keer. Tot snel!

Liefs,

Roos