Hallo jij daar ik ben er weer, eigenlijk ben ik er zelfs al weer een week terug in dit verkouden kikker landje. Waarom regent het ook al weer? In Kroatië was het elke dag gewoon boven de 30 graden en we hebben zelfs even gezien dat het 38 graden was, niet zo gek dat we even moesten wennen aan dit regenachtige weer. Voor iedereen die wel wat moed kan gebruiken en vandaag toch niet zoveel meer te doen heeft dan met z’n computer/telefoon/laptop/ofietsanderswaarmeejijopmijnblogkijktopditmoment voor het raam zitten en jezelf zwaar depressief voelt vandaag heel veel zonnige fotootjes om jezelf weer een beetje op te vrolijken.

De eerste dag kwamen we aan maar we hadden nog niks gehuurd of gereserveerd en konden dus nog op zoek naar een slaapplaats. Eerst probeerde we het op een camping waar ze ook huisjes hadden staan maar daar was alleen nog het duurste huisje over met sauna en balkon, heel leuk natuurlijk maar is nergens voor nodig als je op vakantie bent en het enigste wat je in je huisje doet is slapen en eten. Wacht daar doen wij ook nog plak tattoos van de Hema op elkaar plakken, heel belangrijk of course. Uiteindelijk zijn we naar minstens 4 toutist office’s geweest en hebben daarna toch nog een heel leuk huisje kunnen vinden iets buiten Porec en Fontana en hebben ons daar prima vermaakt. Toen we dat voor elkaar hadden zijn we gaan slapen en de volgende ochtend lekker naar het water!
 

Ook zijn we nog een dagje met een excursieboot mee geweest en zijn langs het mooie stadje Rovinj geweest en naar het enige zandstrand van Kroatië (wat dus gewoon kiezels waren….) WE hebben ons prima vermaakt hoor daar niet van maar het viel allemaal wat tegen. WE zouden misschien nog dolfijnen te zien krijgen dat was ook niet gelukt. WE hebben het allemaal gewoon gezellig gemaakt maar het viel ons gewoon iets wat tegen. Wel moet ik zeggen als je naar Kroatië ga moet je echt even langs de oude stad Rovinj.

 

Het leuke aan Kroatië zijn toch bijna wel die leuke gekleurde huisjes met de nog leukere gekleurde leukjes. Ik heb daar dan ook echt te veel fotootjes van gemaakt met mijn kleine IPhone met chocolade hoesje.

Ook zijn we nog in een van de vele snoepwinkeltjes geweest die je in Kroatië vinden kunt. Het was lekker maar ook ongelofelijk duur, geef mij maar een Kruidvat, hihi. Ze hadden wel ontzettend veel verschillende en rare dingen zoals reusachtige aardbeien (zie linksonder in de hoek) en reusachtige bananen. van snoep uiteraard.

Ga je naar Kroatië dan is toch wel een van de leukste stadjes Porec. Er zijn veel mensen die zweren bij Pula maar dat is zo ontzettend toeristisch dat het eigenlijk gewoon niet leuk meer is. In Porec is het natuurlijk ook toeristisch maar niet vervelend.

Dit waren dan alweer mijn fotootjes uit Kroatië. Ga je nog op vakantie of ben je al op vakantie geweest en zou jij er nog eens heen willen? Vandaag ga ik trouwens naar Amsterdam echt zin in weet iemand nog leuke plekjes waar ik echt heen moet?

Liefs,
Roos