Nu echt al weer te lang geleden deelde ik hier op mijn blog een tekeningetje (HIER de post). Hierbij zei ik dat ik snel een post zou schrijven waarin ik zou vertellen hoe ik werk. Dat is er allemaal dus een beetje bij ingeschoten vandaar dat ik dat nu ga doen! Gisteren ben ik druk aan het tekenen gegaan om vandaag het resultaat te delen.

Stap voor stap laat ik zien hoe ik mijn amateuristische tekeningetjes maak. De laatste tijd ga ik steeds vaker met de waterverf van Sostrene Grene aan de slag. Vandaar dat ik dat vandaag ook laat zien. Ik deel 2 tekeningen met ook 2 verschillende ‘technieken’.

1. Ik begin altijd met schetsen. Als ik niet eerst een klein beetje schets weet ik zeker dat er niks van terecht gaat komen. Gewoon at kleine lijntjes en niet te dik zodat de verhoudingen een beetje kloppen.

2. Bij de eerste tekening gebruik je aardig veel water zodat alle kleurtjes leuk in elkaar overlopen. Deze techniek is een stukje rommeliger maar geeft wel een erg leuk effect. Ik werk gewoon met een kloddertje verf op een velletje printpapier, maak de kwast nat en meng dan de kleur die ik wil. Dan kijk ik of er genoeg water bij zit en kleur het allemaal gewoon in.

3. Nadat de verf is opgedroogd maak ik hem af door met een fineliner de lijntjes te zetten. Eigenlijk zet ik gewoon de lijnen die ik eerst ook al geschetst heb.

Zoals je ziet is het echt heel erg simpel. Wat ik nu heb gemaakt is ook helemaal niet ingewikkeld en moet voor iedereen wel te doen zijn. Het is gewoon een beetje experimenteren met de verf, de kleuren en het water.

De volgende techniek verschilt niet veel eigenlijk zelfs haast niks. Het verschil is gewoon dat ik veel minder water aan de verf toevoeg zodat de verf goed dekt. Weer start ik met een kleine schets en kijk of de verhoudingen een beetje kloppen. Nadat ik dat gedaan heb ga ik verder met verven en gebruik hierbij dus gewoon weinig tot geen water Je hebt hier gewoon één egale kleur en de kleuren zullen minder vloeiend in elkaar overlopen.

Nadat je alles weer hebt ingekleurd of eigenlijk moet ik zeggen ingeverfd ziet het er erg raar uit. Je ziet niet goed wat het moet worden dus daar moeten we verandering in brengen. Weer pak ik mijn fineliner erbij (deze keer een iets dunnere omdat dit iets preciezer moet). Ik zet de lijntjes en ook deze tekening is dan klaar!

Je hebt vast al gezien dat ik geen natuurtalent ben met de beste teken skills. Ik vind het gewoon heel erg leuk om te doen. Het is gewoon heerlijk om soms eventjes de tijd te nemen en aan de slag te gaan. Het maakt niet uit dat het niet helemaal prachtig is, jij bent in ieder geval lekker bezig geweest.

Wat ik gebruik,

  • Fineliners van Stabilo
  • Waterverf van Sostrene Grene
  • Random potlood
  • Boek van The Flying Tiger

Ik gebruik geen hele dure spullen maar alles werkt prima. Wel ben ik erg blij met het schetsblok wat ik nu heb. Voorheen deed ik alles op printpapier maar dat werkt toch wel een stuk minder fijn. Wel licht de druk veel hoger om echt wat moois te creëren terwijl je dat eigenlijk gewoon los moet laten.

Misschien had je dit leuke armbandje al opgemerkt in de vorige foto. Deze heb ik gekregen van Maud, zij heeft haar eigen webshop sieradenbymaud.nl . Ze heeft een heel leuk setje naar mij opgestuurd waaronder dit leuke armbandje. Binnenkort zal er meer komen over de spulletjes die ik van haar gekregen heb.

Iedereen ook nog een fijn weekend gehad? Ik wel in ieder geval aangezien ik hiervoor ook nog vakantie had en 3 daagjes richting Duitsland (Willingen) ben gegaan om te skiën. Waarschijnlijk dat er nog wel ergens deze week een artikel over online gaat komen.

Liefs
Roos

Dit artikel bevat gesponsorde artikelen