7 Dagen, 3 bestemmingen en heel veel foto’s. Dat is zo ongeveer hoe mijn vakantie in Zuid-Frankrijk er uit zag. Het is al weer even geleden maar ik heb het best wel druk gehad na de vakantie vandaar dat er nu pas weer een artikel online komt. Ik wil er namelijk wel echt iets moois van maken, de France Diaries.

Dear Diary,
 
 
bestemming: Provence
kilometers: 1304,5
LET’S GO
Bestemming nummer 1,
Castellane (Alpes-de-Haute-Provence)
 
info
Castellane
Castellane ligt op 724 m.hoogte en heeft 1539 inwoners.
 
Ten noordoosten van het ruime plein Marcel-Sauvaire ligt een pad achter de nieuwe kerk, na ongeveer een half uur lopen komt u aan bij de kapel Notre Dame du Roc (911m), daar is een terras waarvandaan een mooi uitzicht mogelijk is op Castellane en het dal van de Verdon.
 
Teruggekomen in de plaats kan via de Rue St. Victor de Romaanse kerk St. Victor (een verkleinde uitgave van de kathedraal van Fréjus), gebouwd in de 12e eeuw.
 
 
De eerste 2 dagen verbleven we in Castellane op een camping in de bergen. We overnachten met z’n 5en in tent (gewoon een standaard tent die al was opgezet). Het uitzicht vanaf de tent was prachtig en we keken gewoon zo de bergen in.
 
Vlakbij onze camping stroomden een riviertje met ijskoud water, en met ijskoud water bedoel ik dan ook echt IJS-koud water. Onze enkels tintelden aan alle kanten zodra we het water instapten. Maar dat mocht de pret niet drukken. Met unicorn en al zijn we de rivier afgevaard en het was hi-lar-isch.
 
 
 Ja, klopt daar trotseer ik op mijn trouwe unicorn de gevaarlijke rivier.
 
Verder hebben we heerlijk gezwommen in het zwembad bij de camping. Ook gingen we beide ochtenden ontbijt halen in het kleine winkeltje op de camping. We ontbeten met donuts, croissantjes en natuurlijk dat heerlijke Franse stokbrood.
 
En zoals echte campinggasten moest er nog gebarbecued worden. Dat is dan ook zeker gebeurd. Met de hele familie hebben we een hele schaal vol meloen weg gewerkt, een aantal broodjes hamburger verorberd en nog meer standaard campingvoedsel (KOMKOMMER!!)
 
 
 Tot de volgende bestemming Lief Dagboek.