Een tijdje geleden heb ik het al kort verteld. Ik ben namelijk begonnen met het bijhouden van een Bullet Journal. Het is nog een beetje uitzoeken wat voor mij het beste werkt maar het concept vind ik erg leuk. Samen met een vriendin (Vera) hebben we een aantal minuten in de Hema tussen alle notebooks doorgebracht. Ze hadden van alles maar wij waren toch naar iets op zoek zonder lijntjes en die hebben we kunnen vinden!

Wat ik zo al gebruik:

En zo gebruik ik nog wel allerlei dingen maar dit is toch wel een lijstje met spullen die ik standaard gebruik. Natuurlijk zou het nog toffer zijn als ik de officiële Bullet Journal zou hebben. Gewoon omdat die waarschijnlijk minder snel gaat vlekken (dat de stiften doordrukken) en dat is stoer.

Ik ben altijd al slecht geweest in plannen. En met het starten van een Bullet Journal kon ik hier eindelijk eens aan gaan werken. Mijn tijd een beetje beter in plannen zodat ik niet in tijdsnood kom, dingen vergeet en dat soort dingen. Het is nogal lastig en ik heb mij er deze week al niet helemaal aan gehouden maar ik denk dat als het eenmaal een gewenning word ik mijn tijd vast beter kan gana in plannen.

Wat ik ook al zo tof vind aan het hele Bullet Journal idee is dat je heerlijk creatief aan de gang kunt gaan. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen, ontzettend creatief te zijn of met veel originele ideeën te zitten, iedereen kan dit! Je gaat richting Pinterest zoekt op BuJo en gelijk wordt je overspoelt met foto’s en ideeën. Ik weet wel zeker dat ook jij zin krijgt om een Bullet Journal te starten als je al die prachtige plaatjes ziet. Het vol houden is een tweede ding maar daar hebben we het nu niet over.

Het leek mij leuk om bij t houden welke boeken ik gelezen heb en naar wat voor muziek ik luister(de). Even klein vraagje tussendoor, heb jij het Songfestival ook gevolgd? Zo ja wat vond jij van de winnaar Portugal? Ik ben wel benieuwd wat jullie er van vinden.

Dan gaan we nu echt beginnen met de 1e maan, Mei. Al een tijdje van te voren was ik gestart met het opzetten van alle pagina’s zodat ik mij daar nu niet meer druk over hoef te maken.

Voor deze maand koos ik voor een soort zee thema met lekker veel blauw. Zo heb ik ook voor gezorgd dat dit op elke pagina een beetje terug kwam. Uiteindelijk vind ik het nog best wel leuk gelukt. Natuurlijk ben ik lang geen profesional  maar het kan altijd erger.

De goals die ik heb opgesteld kan ik beter maar weer gelijk weg halen. Eigenlijk denk ik ook niet dat ik daar nog maar iets van kan gaan afkruisen deze maand. Ik heb gewoon geen tijd om te tekenen en voor het coderen het werk vinden is ook nog al een probleempje en dat hardlopen heb ik ook al wel opgegeven. Ja, ik ben wel een beetje hopeloos inderdaad. Haha, het maakt ook niet zo veel uit volgende maand ga ik eventjes wat realistischer aan de slag.

Bij de Blog Goals staat het er nu al wel een stuk beter voor. De 800 volgers heb ik al gehaald op Instagram, zo erg bedankt! Binnenkort komt er een collab aan en voor de 150 volgers op Bloglovin heb ik er nog maar 5 nodig!

Dit zijn dan al weer de allerlaatste pagina’s die ik tot nu toe gemaakt heb. Aan de linkerkant ben ik van plan om alle films die ik gezien heb neer te zetten. Dan de rechterkant, daar heb ik gewoon allerlei kleine tekeningetjes neer gezet. Voor als ik mij verveel (gebeurt niet zo snel eigenlijk) dan prop ik daar weer iets onzinnigs tussen. Dit is zo ongeveer eigenlijk ook het enigste aan tekenen wat ik tot nu toe deze maand gedaan heb.

Nu ben ik wel benieuwd wat jullie van dit artikel vonden en of ik vaker mijn Bullet Journal moet laten zien. Ik vind het in ieder geval wel leuk om te doen! Nog een klein nieuwtje, ik ben bezig met het kijken van 13 Reasons Why. Nu zit ik ergens halverwege de 4e aflevering maar het is nog best wel heftig zeg. Toch vind ik het wel erg mooi tot nu toe.

Liefs,
Roos