Een kado voor een vriendin, geen simpele kaart of een briefje van 5, nee echt een origineel cadeau. Ik wist gewoon niet wat ik Vera die afgelopen maand jarig is geworden moest geven. Omdat we pas best wel veel leuke foto’s gemaakt hadden leek he me leuk daar iets mee te doen. Dan nog had ik geen enkel idee en wou toch echt wel wat leuks geven.

Uiteindelijk kwam ik op het idee om foto’s op hout te zetten. na wat filmpjes gekeken te hebben en wat gegoogeld te hebben. was ik van plan uit school even langs de action te gaan voor Mod Podge. Dat verkopen ze vooral in Amerika, lang leven de Action heeft hier een prima variant voor en kost veel minder, voor 0,90 per potje. Het enigste wat ik nodig had was hout wat ik toch zeker niet weg kon alten. Nadat ik mijn oma gebeld had of ik kon langskomen dook ik de houtmand in en vond daar 2 mooie plankjes. Met de plankjes op de fiets ging ik richting mijn opa en oma zodat ik de plankjes op maat kon zagen. Natuurlijk kwam ik ergens halverwege Vera tegen die net van haar werk terug kwam, ontzettend goeie timing natuurlijk weer.

 
De foto’s print je gewoon op normaal A4 papier uit zodat je ze daarna precies op maat kunt uitknippen. Zodra je alles geknipt heb kun je met behulp van een kwast de Crea Patch (Mod Podge) erop smeren, hoe meer hoe beter. Daarna moet je er zeker van zijn dat er geen lucht meer onder de foto zit zodat de foto straks goed zichtbaar word. Met een klein extra laagje Crea patch erover kun je het vervolgens laten drogen. Het drogen moet toch minimaal een nacht als je het er goed op wil hebben staan.

 
Als alles opgedroogd en ingetrokken is pak je een natte doek die je over je plankjes kunt leggen. Nu word het papier alvast vochtig zodat alles er straks makkelijk van af komt. Met die doek wrijf je over het hout. Nu komt als het goed is het papier er van af en komt de foto tevoorschijn. Blijf net zo lang door wrijven tot dat je niks meer van het papier ziet. Het werkt het beste en het mooiste op glad hout, zoals je misschien al zag zijn de kleine plankjes mooier omdat die wat gladder waren zo blijft de foto dus ook het mooist.
 
 

Nu al het papier van de plankjes af is kun je ter extra bescherming er nog een extra laagje met Crea Patch of Vernis over smeren. Nu blijft het allemaal mooi en krijgt het ook een lichte glans. Ik weet zeker dat Vera het hartstikke leuk gaat vinden vooral ook omdat pas haar kamer veranderd is. Vandaar dat dit me ook zo leuk leek nu nog eventjes afwachten wat ze er mee gaat doen.

Liefs,
Roos

Wat geef jij je beste vriendin(nen) als cadeau?