Agenda’s bij houden, wie doet dat nu nog? Dat is echt alleen voor van die studiebollen dacht ik altijd. Maar ook ik kwam erachter dat dit echt niet zo is. Zonder iets van een agenda stroomt je hoofd op een gegeven moment gewoon een keer over. Iedereen heeft gewoon een beetje structuur nodig, de een wat meer dan de ander maar zonder een agenda wordt het een bende.

Voor het tweede jaar op rij heb ik nu een planner van Purpuz. Vorig jaar had ik de roze editie en dit jaar heb ik voor de grijze versie gekozen. Hij ziet er mooi uit en daarom laat ik hem ook altijd op mijn bureau liggen. Ik neem hem nooit mee, naar school bijvoorbeeld,  omdat de planner gewoon best wel groot is. Maar dat is voor mij geen probleem aangezien ik 3 jaar geleden helemaal niks van een agenda of iets bijhield. Deze manier vind ik zelf juist ideaal. Hij ligt altijd open of dicht op mijn bureau en dat zorgt ervoor dat ik eigenlijk geen dag vergeet hem even open te slaan en te bekijken wat ik allemaal te doen heb de aankomende week. Wat ik zo chill vind aan deze planner is dat je de hele week in één oogopslag kunt bekijken en dat je meer danb genoeg ruimte per dag heb en alles bij een tijdstip kunt zetten. Op deze manier kan ik goed zien hoe mijndag is ingedeeld. Geen dubbele afspraken meer dus!

Vooral in de toetsweek is deze planner heel erg fijn.  Omdat er zoveel ruimte is en er tijden bijstaan vul ik de toetsen die ik heb in en kleur ik de tijd waarbij ik bij de toets moet zijn met een markeerstift in, op die manier zie ik hoelang mijn toetsen duren en hoeveel ruimte ik na en tussen de toetsen nog heb om te leren. Ook is er onder aan elke bladzijde nog plek voor je to do’s en hier vul ik dan altijd de stof die ik moet kennen voor de toetsen in.

In de afgelopen zomer is een planner echt een must geweest. Ik had zoveel verschillende dingen te doen. Soms moest ik op een dag gaan schoonmaken ergens, werken in een restaurant, had ik een fotoshoot en nog een verjaardag van iemand. Zonder een agenda of planner krijg je dan toch gewoon pure paniek, wanneer moet je nu die fotoshoot gaan doen, ga je dat wel redden of moet je nu die verjaardag af gaan zeggen? Ik snap nu echt niet meer hoe ik het eerder zonder een agenda deed, maar echt! Ik vergeet nog steeds wel eens afspraken maar over het algemeen ben ik de laatste tijd wel een stuk beter bezig!

Heb jij een agenda of planner? Of houd jij misschien alles wel online bij in een online agenda? Ik ben wel benieuwd of hier nog meer plansukkels zijn zoals mij of dat de meeste juist echt van een beetje structuur houden. Wil jij nu ook zo’n planner, op mijn Instagram account is nu ook een winactie te vinden waarbij jij en een vriend(in) een planner kunnen winnen!

Klik hier om naar mijn Instagram account te gaan!

Liefs,

Roos