De 3e dag in Rome zou in het teken staan van het Christelijke en kerkelijke van Rome. We bezochten deze dag dan ook veel kerken en hebben we weer veel gewandeld. Het was deze dag ook weer echt lekker warm en op onze korte broek hebben we Rome weer getrotseerd!

We vertrokken deze dag op tijd en propte ons weer met z’n alle in de bus. Na een ritje wankelend in de bus hebben gestaan en de metro hebben onderzocht naar zitplekjes kwamen we weer in Rome. Het eerste wat voor deze dag op de planning stond was de Sint-Pieterskerk. We moesten even wachten in de rij maar dat was niet eens zo’n probleem. We stonden heerlijk in de zon en konden nog wat leuke foto’s maken (hieronder zo’n foto die we in de rij hebben gemaakt, niet dat je zo veel kunt zien van de Sint-Pieter maar het gaat even om het idee).

En dan kom je, als je geluk hebt en je niet buiten moet blijven omdat je geen bedekte bovenbenen hebt, binnen. Je hebt vast wel eens een foto gezien van de Sint-Pieterkerk, dan lijkt hij al groot maar van binnen is hij pas echt reusachtig.

Hier boven zie je het beeld van Petrus die hier begraven zou zijn. Als je goed kijkt zie dat iemand de voeten aanraakt. Er stond voor dit beeld een kleine rij met mensen die allemaal even zijn voeten aanraakte als ritueel. Vandaar zijn de voeten ook al zo versleten en is er niet meer zoveel over van zijn tenen. Op de foto daarna zie je het prachtige plafond met al dat goed en prachtige platen.

Na alle kerken die we hadden bezocht kregen we ook nog even de tijd om zelf door Rome te lopen. En dat hebben we dan ook zeker wel even gedaan. We zijn op zoek gegaan naar wat leuke souvenirtjes (binnenkort hier nog wat meer over) en hebben vooral heel veel rondgekeken.

 

En als we dan in Italië zijn moet er natuurlijk ook gewoon heel veel ijs worden gegeten. In een heel smal winkeltje verkocht een man allerlei smaken Gelato en hier hebben we dan ook met z’n alle heerlijk van genoten!

We bekeken deze dag niet alleen ‘normale’ kerken maar ook een hele speciale. De kans dat je wel eens van het Pantheon hebt gehoord is best wel groot. In het dak van dit gebouw zit een heel groot gat en je kijkt gewoon zo naar buiten.

Deze dag was weer heel druk maar ook echt weer heel indrukwekkend. De dag sloten we af met het zingen van Duitse nummers samen met onze Duitse buren in onze chaletswijk. Totdat het 11 uur was en iedereen weer naar zijn eigen chaletje vertrok.

Liefs,

Roos