Hartje en bokeh

Op de dag dat ik dit schrijf voelt het echt als December. De sneeuw dwarrelt naar beneden en ik ben heerlijk bezig met alle foto’s van de dag hiervoor te bewerken. Mijn kalender komt dan ook dankzij de sneeuw helemaal in de winterse sferen. Ik ben ontzettend blij dat het me tot nu toe gewoon gelukt is elke dag iets te plaatsen. Maar dat was wel een strijd en er is dan ook genoeg fout gegaan. Hieronder lees en zie je wat dat allemaal wel niet was.

Op de eerste dag verscheen er al gelijk een kerstige foto. Gelukkig was dit niet al te lastig en hadden we al snel een mooie foto. Toch zat ook dit ‘pareltje’ er tussen. Ik weet niet wat ik hier dacht maar het resultaat is nou niet bepaald, euhh, schitterend.

Dag 3 maakte ik het mijzelf al een stuk lastiger. Elke keer rende ik weer van buiten naar binnen en andersom om mijn zusje te helpen met de instellingen en om met de plantenspuit het raam nat te maken, zodat het leek alsof het had geregend. Op de foto is het goed te zien dat je overal bij na moet denken, ook alle lichten die uit moeten en alle rotzooi op de achtergrond.

Ook kwam ik met het idee om een caleidoscoop-bril  te gebruiken in een foto. Dit ging wat minder goed dan verwacht zoals je ziet. Toch heb ik nog een hele leuke foto kunnen maken met deze bril die er wel totaal anders uit ziet zoals bij dag 4 te zien is.

Foto’s met mijn broertje maken is vaak nogal lastig. Hij hoedt niet zo van stil zitten en alles is nog interessant. Maar een muts op houden?! Nee dat kan natuurlijk echt niet, zijn mutsje werd er dan ook elke keer weer snel afgetrokken door meneer.

hartje

Dag 6 was echt een challenge ik moest voor de volgende dag natuurlijk weer een foto hebben maar tegen de tijd dat ik eindelijk met alles klaar was en foto’s kon gaan maken was het al donker buiten. Ik heb geen studiolampen of zoiets dus moest er een ander idee komen. Bij Holly Rose Stones had ik eens een video gezien waar zij iets soortgelijks deed. In DEZE video is te zien hoe zij dat deed.

Ik heb er echt bijna anderhalf uur over gedaan om met de zelfontspanner een mooie foto te krijgen. Maar het is gelukt en ik ben erg blij met het resultaat.

kaarten

Die dag daarna was ik al weer druk en moest ik ook snel zijn voordat het al helemaal donker zou zijn buiten. Ook voor deze shoot heb ik heel veel foto’s moeten schieten. Nog steeds ben ik niet helemaal tevreden met het resultaat.

Voor dag 8 moest er weer een leuke foto komen. Ik ging samen met mijn moeder en zusje rokjes shoppen en terwijl mijn moeder een parkeerbonnetje ging halen trok ik mijn zusje mee de parkeerplaats op om foto’s te maken. De foto’s zijn net heel origineel maar toch wel tof geworden, op e foto hierboven na dan hihi. Om de foto’s iets spannender te maken moet ik toegeven dat ik iets gefotoshopt heb. Als je de foto bekijkt zie je gelijk wat ik bedoel en wat ik gedaan had paste heel toevallig perfect bij deze dag.

snow fight

Gister lag er bij ons echt een mooi pak sneeuw en dat betekend natuurlijk een sneeuwballengevecht en heel veel foto’s maken. Ik had een leuk kerstnummer opgezet en Ilse (mijn zusje hierboven op de foto) zong (net als mij) heerlijk mee. Het is niet heel goed te zien op de foto maar het was in ieder geval reuze gezellig.

Wil jij nou ook op de hoogte blijven van mijn adventskalender? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief, je krijgt dan elke keer als er weer een nieuwe dag aanbreekt en er weer een foto op staat een mailtje met een foto. Als je op de foto klikt kom je automatisch op de kalender uit, super handig dus!

AANMELDFORMULIER:
Liefs,

Roos