Een tijdje eerder kwam ik al met het idee wat tips over fotografe te geven. Wat een ramp zeg, moet ik jullie dan nu weer tips gaan geven terwijl mijn foto’s waarschijnlijk dubbel zo bagger zijn als dat die van jouw zijn! Toch ga ik het even doen, misschien dat er nog wat nuttigs tussen staat voor jou.

1. Een Goed Idee

Of je nu een shoot met (on)bekende houdt, jezelf voor de camera zet of de natuur in gaat een plan is altijd fijn. Natuurlijk stippel je niet alles helemaal uit maar met een paar goede ideeën in je hoofd kom je al heel ver.

2. Doe Eens Gek

Hou jezelf niet altijd aan de regeltjes en doe eens wat anders. Denk niet gelijk dat iets te lastig is. Denk je bijvoorbeeld dat de stand Manual voor jou veel te lastig is? Dat slaat echt nergens op, zelfs ik kan het en dat zegt nogal wat.

3. Manual

Zoals ik net al zei probeer de Manual stand eens uit of begin met SV/TV/AV/TAV om het eens te proberen. Als je geen spiegelreflex hebt weet je waarschijnlijk helemaal niet waar ik nu weer over aan het kletsen ben maar heb je er wel één in handen ken je deze standen vast wel. Probeer ze gewoon uit en je krijgt er vanzelf wel wat meer handigheid in. HIER vindt je een heel handig schema die je gebruiken kunt. Maak er even een screenshot/foto van zodat je hem altijd kunt opzoeken op je mobiel en hem er bij kunt houden.

4. Jouw Stijl

Het is belangrijk om te weten wat jouw ‘stijl’ is, of het nu gaat over kleding of fotografie. Hoe je er alleen niet te erg aan vast. Zoals ik al zei, experimenteer en doe eens gek. Je zult zien dat je heel veel dingen tof vindt om te doen. Het ene zal je misschien net wat beter liggen als het andere maar daar moet je allemaal achter komen. Gebruik ook eens een ander filter dan dat je altijd deed. DENK RUIM.

5. Misschien Wel Nodig

Een camera is natuurlijk iets wat je echt nodig heb om foto’s te maken (zelfs met de camera van je mobiel kan het!) maar er zijn nog een paar dingen die FIJN, niet noodzakelijk dus, om te hebben. Denk hierbij aan een standaard, ik ben zo blij dat ik die nu eindelijk heb. Ik heb de goedkoopste die er te vinden was op CameraNU.nl voor iets meer dan een tientje gekocht en hij werkt prima! Ook zou ik graag nog eens een afstandsbediening hebben, aangezien er niet mensen zijn die graag voor mijn lens gaan staan om op mijn blogje te verschijnen. Ook is een mooie lens natuurlijk wel een beetje een must, ik werk nu met de 18-55mm (de standaard lens eigenlijk) toch zou ik graag eens een nieuwe hebben. Lenzen zijn alleen vaak wel wat aan de prijzige kant helaas.

Dat waren mijn tipjes al weer voor vandaag. Of je er wat aan heb gehad ligt helemaal aan jou ik heb in ieder geval mijn best gedaan. De meeste dingen liggen wel voor zich en kenden je waarschijnlijk ook al wel.

Ik ben ook gewoon heel blij want ik sta nu gewoon weer redelijk goed qua cijfers zo vlak voor dat we ons rapport weer binnen krijgen. Al 2 onvoldoendes heb ik zien weg te werken nog maar eentje te gaan!  Dit wou ik gewoon eventjes mededelen net als dat ik wil zeggen dat je mij ook nog steeds samen met Vera kunt vinden op Eluamakamaka.blogspot.nl !

Liefs,
Roos