Valentijns dag, nog 2 weken en alle tortelduifjes kunnen hun geluk niet meer op. Ik daar in tegen ga een hele zware tijd tegemoet als “oudste zonder vriend” thuis. Mijn beide zusjes hebben een vriendje en zijn nog smoorverliefd, ik krijg dan ook nog vaak dingen om mijn oren geslingerd zoals “Roos wie is jouw Valentijn” of  “Wie is nou eigenlijk jouw vriendje, die of is t die?” . Wees maar niet bang ik trek me er wel door heen.

Nadat jullie dinsdag een gastenartikel van Jenzll gelezen hebben heb ik nu ook een Valentijns post. Jenzll had het vooral over cadeaus en ik had het op haar blog vooral over kaarten, die kaarten ga ik vandaag ook even aan mijn trouwe lezers laten zien. Wees maar niet bang het is wel een iets andere post als die op jenzll.blogspot.nl . Nog heel erg bedankt Jenzll dat je een gastenartikel heb gemaakt op dit nederige blogje Soitsrose. Ik vond het echt gigantisch leuk om dit samen met jou zo te doen.

Op alle kaarten heb ik een paar van die leuke Valentijns woordgrappen gezet. Ik ben iemand met hele droge humor. En vind deze woordgrappen echt hilarisch. Zo kan ik ook echt helemaal in de zijk liggen van deze mop “Het is geel en krom maar geen banaan” “Ja het was toch wel een banaan”   of deze  “Het is wit maar ruikt naar banaan” “Een gorgel van een aap” . Om het af te leren nog ééntje “Hoe noem je een rij wc’s naast elkaar?” “Een drukkerij”. Zoals je misschien al wel heb gezien moet je er wel aardig melig voor zijn wil je hier de humor van in zien maar mij lukt dat meestal wel. Nu ga ik dan toch echt beginnen met de kaarten.

Kaart numero 1, You’re Cool . Deze kaart heb ik gewoon op een wit A4 gemaakt, eerst één keer dubbelgevouwen en dat met Prit op elkaar gelijmd en daarna gewoon nog een keer dubbelgevouwen. Met een fineliner (zwart) heb ik de 4 ijsjes getekend en dat met verf (die ik wat verdund had met water) ingekleurd. Zie hier het resultaat…

Kaart nummertje 2, You light up my life. Ik zag iets soortgelijk op Pinterest en moest hem gewoon gebruiken. Ik heb hem natuurlijk een beetje ver-soitsrose ‘t. Nu heeft mijn zusje hem in beslag genomen en gaat hem gebruiken voor haar Valentijn  ( ik mocht hun namen absoluut niet noemen zei ze net). Deze kaart is trouwens ook heel simpel om te maken ik heb hier gewoon al kant en klaar kaarten van de Zeeman voor gebruikt en hier de kaarsjes op gelijmd en de tekst erop geschreven.

En dan nu kaartje 3, You color my life. Deze vind ik zelf het minst mooi gelukt maar andere zeggen juist dat deze wel heel leuk is. Dus dat is helemaal aan jou wat je er van vind. Ook deze kaart is simpel om te maken. Met de verdunde verf en een rietje krijg je die vlekken het is de bedoeling dat je wat verf op de kaart doe en dan gewoon gaat blazen, zorg wel dat je er een krant onder legt bij mij lag de hele tafel onder de verf.

En dan nu de laatste kaart, Bee Mine. Persoonlijk is dit mijn favoriet gewoon door het leuke woordgrapje dat er in zit verstopt. Ook is deze gewoon heel strak en de honinglolly maakt de kaart toch echt wel helemaal af. Zelfs in de binnenkant heb ik nog een “geheime boodschap ” gezet.  Even voor iedereen die van plan was mij nog een kaartje te sturen dit jaar *knipoog* .

Als jij zelf ook nog een leuke kaart heb gemaakt met een leuke woordgrap stuur dan zeker even een foto naar mijn mail soitsrose@gmail.com . Gaan jullie nog iets speciaals doen met Valentijn? Ik denk dat ik me maar gewoon met chocolade volprop. Misschien dat ik ook nog maar een paar leuke Valentijns D.I.Y.’s ga maken want die zijn rond deze tijd toch wel heel leuk.

Liefs,
Roos

 Welke kaart zou jij wel willen krijgen met Valentijn?