Hallo weer, na mijn eerste Diary (hier te vinden) over onze trip naar Canada is het nu weer tijd voor deel 2! In deze post kom je terecht op een heel mooi plekje die ik graag met jullie wil delen.

Nu ik jullie al zo nieuwsgierig heb gemaakt naar dat mooie plekje moet ik daar zeker ook maar mee gaan beginnen…

Nou doen we dat! Een neef van mijn vader kwam langs en nam ons mee naar de Coulees, ik kan hier heel veel over uitleggen en vertellen maar hieronder even een korte uitleg.

Coulee, or coulée (/ˈkuːleɪ/ or /ˈkuːliː/)[1] is a term applied rather loosely to different landforms, all of which refer to a kind of valley or drainage zone.

 

Dit was echt zo´n mooie plek. Je stond daar in de kou en alles was gewoon stil, er was geen auto die langs kwam razen. Er was geen flat of kantoorgebouw te bekennen. En alles was gewoon wit.

We kwamen bij een man die een huisje had daar gewoon precies boven deze coulee. Dus zodra we helemaal verkleumd van de kou waren draaiden we ons om en konden we even bij hem binnen opwarmen.

truck

De dag daarna waren we al weer vroeg wakker en mochten we mee in een truck. Er moest een vracht worden afgeleverd en het zou niet te lang duren. Wij kropen met z´n drietjes op de achterbank en we konden gaan. Helaas was er iets niet helemaal goed gegaan en moesten we erg lang wachten. Dus zijn we uiteindelijk opgehaald omdat we na 4 uur wachten er al wel een beetje klaar mee waren en het zag ernaar uit dat het nog zeker 4 uur zou kunnen gaan duren.

We konden vanuit ons raam in de verte de Rocky Mountains al zien. Het moest dus wel een keer gaan gebeuren, we gingen skiën! Na twee uurtjes rijden kwamen we daar aan. Het was al wel weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst had geskied dus het was wel weer even wennen. We hadden ook echt heel erg geluk met het weer, de zon scheen, het was niet zo koud meer en het waaiden eigenlijk hoegenaamd niet.

Het was echt prachtig! Na een paar keer de normale piste hebben geprobeerd gingen we helemaal de top op. Vanaf daar hadden we echt een prachtig uitzicht. Helaas was het eerste stuk nogal lastig en dat heeft ons toch ook best wel weer wat moeite gekocht. Daarna was het wel weer echt heel mooi en leuk.

Als je nu nog niet overtuigd bent dat Canada echt een prachtig land is dan weet ik het ook niet meer. Volgende week komt er weer een nieuwe Diary aan dus blijf zeker op de hoogte!

Liefs,

Roos