Vorige week kwam er een artikel online waarin ik een ‘nieuw’ concept heb gelanceerd. Het idee was dat ik voor een week elke dag een foto van een bekende Instagrammer zou ‘na-apen’. Als je het artikel nog wilt terugkijken kan dat door HIER te klikken. Vandaag ga ik de behind the scenes en het proces in photoshop laten zien.

Foutje

Helaas ben ik alle RAW-bestanden kwijt geraakt. Helaas moeten we het nu doen met een soort zoek de verschillen plaatjes. Foutje, kan gebeuren natuurlijk. Ik hoop dat je er een beetje om kan lachen, om mijn photoshopskills.

photoshop fails

Zoals je hier boven kunt zien is er best wel veel veranderd. Omdat de kamer zo klein is en ik niet zoveel licht had moest ik verschillende foto’s maken en door deze samen te voegen kreeg ik de uiteindelijke foto. Maar zoals je duidelijk kunt zien klopt de verhouding van het bed voor geen meter meer (eerste keer dat ik photoshop had gebruikt…) en zijn de sokken opeens streeploos.

 

Het sterretje op de wang van Ilse was er op de originele foto niet. Ik had een aparte foto genomen van het sterretje om deze op Ilse ‘s wang te plakken. Het andere sterretje recht onder haar oog zat er al wel. Het probleem was dat ik maar 1 formaat sterretjes had dus er moest wel iets gephotoshopt worden.

De maan op de foto is uiteraard ook gephotoshopt. Het licht wat op Sanne haar gezicht schijnt komt van mijn zaklamp die op het bed lag. Maar deze moest dan ook weer worden weggeshopt. Dit heb ik een beetje slordig gedaan dus dat is ook wel duidelijk te zien. De streepjes op de deken kloppen niet echt meer.

Helaas kon ik dus geen originele RAW foto’s meer vinden , beetje slordig van mij. Maar zo kon ik toch nog wel wat laten zien. Misschien kan ik later nog eens een video maken van het hele proces. Dan kan ik bijvoorbeeld een schermopname maken en jullie meenemen in het proces. Nu heeft dat nog niet zoveel zin want zoals in deze post wel te zien was, ik ben nog verschrikkelijk slecht in photoshoppen.

Tot snel.

Liefs,

Roos