Al bijna 3 jaar ben ik in het bezit van mijn Pentax K50. Ik dacht dus dat het wel eens tijd was om mijn proces met jullie te delen. Want om eerlijk te zijn, in het begin was ik echt een drama figuur. Nadat ik die nieuwe camera had ben ik wel snel veel gegroeid en heb ik elk jaar weer een stapje verder gegaan. In 2016 had ik dan een nieuwe camera en in 2017 kocht ik een nieuwe lens, de 50 mm. En sinds vorig jaar heb ik ook een Adobe abonoment op Lightroom en Photoshop. 

 

We beginnen even met 2 foto´s die ik nog met een oude camera heb gemaakt. Deze foto´s zijn dus echt oud en één van de eerste foto´s die ik heb gemaakt. Het zijn allebei zelfportretjes maar ja, ze zijn allebei echt heel erg slecht. Bij foto 2 was ik bezig met een serie ´Be Tumblr´ ik maakte dus de rechter foto na. 

De bovenstaande foto´s zijn een paar foto´s van het eerste jaar dat ik mijn eerste spiegelreflex had. De foto´s zijn allemaal gemaakt met de standaard kitlens 18-55mm. En eigenlijk is het sinds dien allemaal echt wel een stuk beter geworden, deze foto’s zijn al niet heel slecht meer. Maar ze zijn ook niet heel goed of speciaal.

 

Daarna heb ik ook nog een nieuwe lens gekocht, de welbekende  plastic fantastic . De 50 mm lens heb ik nu echt al wel weer een tijdje en het is echt een goede aankoop geweest. Het is eigenlijk de enige lens die ik nog gebruik. Deze lens zorgt voor dei mooie onscherpe achtergrond met veel bokeh, love it! Sinds 1 á 2 jaar ben ik veel vooruit gegaan en maak ik niet even snel een foto maar probeer ik echt een interessant beeld te maken. Een foto moet een verhaal vertellen. 

 

En dit zijn dan de laatste paar foto’s, eigenlijk allemaal van dit jaar. Ik denk dat ik ook wel kan zeggen dat ik een eigen ‘stijl’ ontwikkeld heb. Dit jaar heb ik zelfs op 3 bruiloften mogen fotograferen, als dat geen hoogtepunt is weet ik het ook niet meer?!

Op naar nog veel vooruitgang en hopelijk nog een keer een nieuwe lens. De 35 mm of juist de 85 mm lens zijn wel 2 die hoog op mijn lijstje staan. 

 

Groetjes,

Roos